31.7.2007

Kesäkiloja karistamaan

Päätin ottaa seurannan alle pari vinkkiä kesäkilojen karistamiseen, kun kerran joku ystävällinen lukija suositteli painonpudotusta. Ohessa Keventäjien sivuilta poimittuja ohjeita:

Katkaise putki. Älä anna herkuttelun tai alkoholin naukkailun jäädä päälle. Ne kuuluivat lomaan, eivät arkeen. (
- mikä putki? se ympärivuotinenko?)

Lisää aktiivisuutta arjessa ja ota liikuntaharrastus (taas) mukaan elämään. Jos olet löhöillyt koko loman, aloita liikkuminen rauhallisesti. (
- kalenteriin ei mahdu enää lisää liikuntaa)

Syö säännöllisesti ja pienennä annoskokoa. Jos annoskoot ovat olleet tosi isoja, pienentäminen voi olla hyvä tehdä vähitellen, ettei tarvitse kärsiä nälästä. (- ei kykene. kukaan ei kestä nälkäistä minkkiä)

Nauti syksyn sadosta: kotimaisista kasviksista, juureksista ja marjoista. Puoli kiloa päivässä tulee helposti täyteen, nyt kun valinnan varaa on reilusti. Tee ruokaisia salaatteja ja wokkeja ja kokeile rohkeasti uusia makuyhdistelmiä ja reseptejä. (- norppa hoitaa kotimaisuuden, mä keskityn siihen puoleen kiloon. reseptejä on kiva lukea.)

Sienet ja marjat odottavat metsässä poimijaa. Itse poimitut metsänantimet ovat terveysruokaa parhaimmillaan. (-
tätä vois kokeilla. kuka lähtee? tarvitaanko siellä kumpparit? mulla ei oo)

Viimeistään nyt jäätelö ja muut sokeriset rasvaherkut vaihtuvat marjoihin ja hedelmiin. (-öööh... eikös se mansikkasesonki mennyt jo?)

Kaljat, siiderit ja muut alkoholijuomat lisäävät helposti energian saantia. Alkoholia kuluu usein lomalla enemmän ja vähentäminen lienee monella paikallaan sekä kevennyksen että muunkin terveyden kannalta. (- laittisiideriin on siirrytty jo kauan sitten, eikö se muka riitä?)

Monen grillikausi jatkuu kotipihalla, mutta nyt ei käristetä enää makkaraa, vaan kokolihaa, kanaa, kalaa ja mukaan tietenkin kotimaisia kasviksia. Muista ettei mausteita ja yrttejä tarvitse säästellä. - (millä pihalla?)

Kirjaa ylös tunnelmia loman jälkeen. Jos lomakilot ahdistavat, mieti, mitä voisit tehdä toisin ensi lomalla. Voisiko lomalla olla kivaa, vaikka söisi ja joisi vähän vähemmän ja liikkuisi enemmän? (- mikä loma se sitten muka olisi?)


Melkein unohdin, mähän oon vasta jäämässä lomalle...

3 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Onhan se selvä, että minä lähden sun kanssa metsään! :) Meiltä löytyy kyllä sullekin kumpparit, jos on tarvis. Vaikka nyt on sellaisia ihania citykumppareita tarjolla, että kyllä sulla yhdet sellaisetkin kengät pitää olla. :)

Niin, ja vinkit hyville mestoillekin löytyy ihan lähipiiristä! :)

Ja mun mielestäkin vielä on kesää jäljellä ja tosiaan onhan sitä lomaakin! :)

Anonyymi kirjoitti...

Ensin pitäis olla sitä painoa, jotta sitä vois keventää.. ;)
Mutta suosittu kilojen kevennys on myös käynti kampaajalla. toimii.
Ja noissa nettiohjeissa vois vaan lukea: kuluta enemmän kuin syöt.
Vaikeintahan on löytää se motivaatio laihduttamiseen. Esim. allekirjoittaneella on tällä hetkellä hirveän vaikea ymmärtää miksi pitäisi juoda tai syödä vähemmän. Huom. esitysjärjestys.

Anonyymi kirjoitti...

Voidaan miettiä tota sit perjantaina lisää...