7.1.2007

Terveellisempi ruokavalio?

Leikittelin ajatuksella lihasyönnin lopettamisesta. Leikkiä kesti ehkä 10 sekuntia, kunnes tajusin ettei se tekisi ruokavaliostani sen terveellisempää ja toiseksi musta ei todellakaan olisi moiseen "pelleilyyn". Mietin josko rupeasi vaihtoehtoisesti vähentämään pastan ja vaalean leivän syömistä. Ei tule onnistumaan. Sitten harkitsin kasvisten lisäämistä vakavasti, kunnes silmiini kuvastuivat nahjuiset salaatinlehdet ja löysät tomaatit lähikaupat hyllyillä.

On se vaan niin paljon helpompaa hakea nurkan takaan pizza kuin ruveta uusimaan koko jääkaapin sisältöä (mikä ei toisaalta olisi paljon...). Ja voihan sitä aina välillä kokeilla kasviruokaa, jos se sattuu olemaan esimerkiksi friteerattua.

Päätin kuitenkin kokeilla jatkossa kasvisruokaa lounaalla muutaman kerran viikossa. Yritys on kuitenkin niin paljon normaalista toiminnasta poikkeavaa, että jouduin laittamaan muistutuksen asiasta kännykkään.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut wellness-henkisestä päätöksestä. Onnittelut myös siitä että onnistut luomaan insinöörimäisen vaikutelman laittamalla aiheesta muistutuksen kännykkään.

Nora kirjoitti...

Minun allakkani sanoo tällä viikolla: "Jos ihminen on sitä mitä syö, niin kasvissyöjä on ilmeisesti vihannes."

Minusta ei kyllä saa vihannesta missään tapauksessa. Lihanhimo on turhan usein niin voittamaton. :)

Suolstoni takia olen joutunut jättämään valkeat jauhot pois. Täytyy sanoa, että olo on kyllä kohentunut aika paljon! :)