24.1.2007

Ne pienet erot

Naisten ja miesten väliset erot kulminoituvat erityisesti niissä pienissä(?) rituaaleissa, mitä käydään läpi kun ollaan esimerkiksi valmistautumassa juhliin.

Miehet pistävät päälleen puvun - siis sen joka löytyy kaapista ja joka on ehkä puhdas (ehkä ei). Pahimmassa tapauksessa se on se sama rippipuku kahdenkymmenen vuoden takaa, joka on ihan vain vähäsen liian pieni. Paita silitetään, jos on aivan pakko. Tukka pestään ja kammataan, laitetaan geeliä jos on kyseessä jotkut isommat juhlat. Kuvitellaan että AXElla läträäminen on kova juttu. Hampaita ei harjata. Kengät laitetaan jalkaan sellaisena kun ne löytyvät, mustia sukkia etsitään mutta kun ei löydy niin tyydytään niihin harmaisiin (tai valkoisiin). Viime hetkellä muistetaan kravatti, mutta päätetään jättää se pois kun ei löydy muuta kuin se punainen jossa on poronkuvia.

Naiset aloittavat juhliin valmistautumisen viikkoja etukäteen. Etsitään sitä täydellistä mekkoa ja siihen sopivia kenkiä sekä käsilaukkua viikkotolkulla. Varataan kampaaja hyvissä ajoin juhlapäivälle, samoin ehkä manikyyri. Jos oikein irrotellaan niin meikkikin teetetään muualla (tosin aina ei kannata ottaa riskiä). Talviaikaan käydään joko solariumissa tai rusketussuihkussa päivityksen takaamiseksi. Vain naiset tietävät, että mikään ei näytä niin hirveältä kuin vitivalkoinen liha juhlakääreessä. Varataan useammat sukkahousut, kynsilakkaa ja hiuslakkaa ensiapulaukkuun. Valitaan sopivia koruja pitkään ja hartaasti. Silitetään mekko kolmeen kertaan. Mietitään oikean väristä huivia, mikä päällystakki sopii kyseiseen mekkoon, joutuuko matkaksi laittamaan toiset kengät jne jne...


Ja tämä oli naisten osalta vasta alkua, todellisen valmistautumisrituaalin kirjoittamiseen menisi pari päivää.

2 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Toi on niin totta! :)

Mutta olen ilokseni saanut kokea Samin kautta myös toisenlaista miehistä käytöstä juhliin valmistautumisessa. Joskus jopa oma touhottamiseni häviää sille. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Jotenkin tuntuu että tuossa kuvataan sitä kultaista aikakautta joka edelsi metroseksuaalien saapumista Suomeen. Nykyaikana yhä useampi mies alistuu käyttämään vaaleanpunaisia paitoja ja muita luonnonvastaisuuksai joita kieroitunut muotimaailma meille tyrkyttää.