2.1.2007

Lastentauti

Työtoverillani todettiin vesirokko. VESIROKKO! Se mahtava lastentauti, joka synnyttää ihmiskehoon ihania punaisia märkiviä pilkkuja ja parhaimmillaan nostaa kuumeen taivaisiin.

Enhän mä tässä muuten elämöisi, mutta kun mulla ei ole ollut kyseistä tautia. Tartuntavaarahan on pahimmillaan pari päivää rakkuloiden puhkeamista ennen. Aivan kuin varmistaakseni parhaan mahdollisen tartuntariskin istuin kyseisenä ajankohtana tätä vesirokkopotilasta vastapäätä mm. pitkällä lounaalla. Lääkäri oli todennut, että taudin voi saada vaika kaupan kassalta, ei siinä sen kummempia tarvita.

Vetoja otetaan vastaan - kauanko menee, että ensimmäiset rakot puhkeavat?
(vinkkinä: itämisaika on kuulemma 2-3 viikkoa)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ole iloinen että (tässä tapauksessa) olet nainen eikä kyseessä ole sikotauti joka voi meille miehille olla kohtalokas...

Anonyymi kirjoitti...

En vetoa lyö, mut kehotan harkitsemaan vakavasti rokotteen ottamista; vesirokko kypsällä iällä on suht kettumainen, aknearpia muistuttavia inhoja monttuja jättävä tauti sekä miesten suvunjatkamisen kannalta voi osoittautua yhtä kohtalokkaaksi kuin sikotauti. Myöskin raskaana oleville (naisille siis!) äärimmäisen vaarallinen. Toivottavasti vältyt! Ainakin rokotteen otto varmistaisi suojan viheliäistä raavitutustautia vastaan.

-riiku-