4.5.2007

Sukeltamassa pakastealtaassa

Vaikka en olekaan mikään superinnokas kulinaristi kokkaaja niin tykkään fiilistellä ruokakaupoissa. Nimen omaan niissä isoissa ruokakaupoissa, missä löytyy hyllykilometreittäin tavaraa. Niissä kaupoissa, joista aina varmasti löytää hakemansa ja mielellään sillekin erikoisuudelle vielä kolme vaihtoehtoa. (Tämä ei kuitenkaan koske Stockan herkkua, joka on ahdas, tunkkainen ja aina liian täynnä väkeä)

Käyn ehkä näissä isoimmissa ruokakaupoissa kerran kuussa. Se vaatii aina vähän vaivaa, koska kotikulmilla palvelevat ainoastaan K-marketin ja Alepan tyyliset pikkukaupat. Isoissa marketeissa on myös aina omat sudenkuoppansa. Meikäläisen kohdalla ne löytyvät yleensä pakastealtaasta.

Lähikaupan pakastealtaassa on yleensä aina ne samat pari pakastepizzaa ja vanilijajäätelö. Isoissa kaupoissa pakastealtaita on sen sijaan useita ja ne ovat vähintään uima-altaan kokoisia, joihin pitää suorastaan sukeltaa. Eilen tarttui taas haaviin useampikin laatikko erinnäisiä paneroituja eineksiä, joiden ravintoarvot ovat varmasti kohdallaan.

Eilinen keikka ei kuitenkaan ollut turha, vaan saaliin joukkoon mahtui myös Aino-jäätelö maultaan Karpalo-kinuski. Todella hyvää! Karpalo-kinuski ampaisi saman tien jäätelölistan ykköseksi eikä vähiten sen takia, että pakkauksessa lukee Hyla. Jälleen yksi hyvä syy lisää käydä isoissa ruokakaupoissa.

Ei kommentteja: