13.12.2006

Ryhmäkeskustelu

Osallistuin eilen markkinointitutkimusfirman järjestämään ryhmäkeskusteluun. Homma toimii niin, että sulle soitetaan ja kysytään muutama kysymys ja mikäli sovit profiiliin niin sut kutsutaan paikan päälle keskustelemaan. Homma kestää yleensä tunnin tai pari palkkioksi saa lahjakortin Stockalle.

Eilisessä ryhmässä oli 6 noin kolmikymppistä naista keskustelemassa naistenlehdistä. Käteemme iskettiin myös uusi tekeillä oleva lehti, jota sitten arvosteltiin ja kommentoitiin kannesta kanteen. Ei ne tälläkään kertaa olleet mitään ihmeitä keksineet, perus-naistenlehti oli tarjolla. Tunsin kuitenkin kuuluvani kohderyhmään - kyseessä ei ollut mikään teineille suunnattu uusi Cosmo-versio tai eläkeläisten Eeva.

Lehden prototyyppi näytti tutulta ja olin varma että nimi oli tullut vastaan aiemmin. En kuitenkaan sanonut tätä ääneen, koska sehän olisi voinut vaarantaa tämän "huippusyvällisen" tutkimuksen.
Koska Google on nykyisin paras ystäväni niin aika nopeasti Alma Median sivuilta löytyi seuraavaa:


"Bonnier Publications tuo 14. helmikuuta 2007 markkinoille ensimmäisen suomalaisen lehtituotteensa, naistenlehti Olivian. Sen kohderyhmänä ovat "henkisesti kolmekymppiset", työssä käyvät naiset. Bonnierin Suomen toimitusjohtaja Marjaana Toiminen määrittelee Olivian kuukausilehdeksi, joka tähtää johtavaksi pukeutumisen ja tyylin julkaisuksi. Lehdessä on muotia, mutta myös huolella työstettyjä artikkeleita. Ne käsittelevät suhteisiin, identiteettiin, perheeseen ja työssä etenemiseen liittyviä aiheita..."

Voimme siis odottaa Olivian ilmestyistä joka tapauksessa - olivat markkinointitutkimuksen kommentit menneet perille tai ei. Henkilökohtaisesti lehden kuvauksessa huolestutti tuo "henkisesti kolmekymppiset"-määritys. Mähän en ole henkinen ikä -testissä vielä koskaan päässyt edes kakskymppiseksi!

Olen käynyt vastaavassa ryhmäkeskustelussa kerran aiemmin. Pizzaryhmään osallistumisesta pari vuotta sitten jäi hieman huono maku (vaikka pizza oli hyvää), koska joku peilin takaa hommaa tarkkaillut tuotteen edustaja alkoi stalkata Kallessa. Tällä kertaa huoneessa ei ollut peilejä mutta kameroita senkin edestä.

Ei kommentteja: