19.12.2006

Kukista ja konvehdeista

Joulukukat ja joulukonvehdit - siinä on kaksi sellaista asiaa joiden kanssa voi mennä todella pahasti pieleen. Jotkut ihmiset ovat sitä mieltä että joulukukka on maailman helpoin lahja näin joulun alla tai että aina voi viedä tuliaisiksi rasiallisen joulukonvehteja. Asia ei todellakaan ole näin.

Joulukukat (erityisesti hyasintti) ovat kaameita hajupommeja. Niistä saa helposti allergiaoireita jopa ihmiset joilla ei ole todettu allergioita. Eikä se ulkonäkökään ole turhan hurmaava - aivan kuin sireenin oksa olisi isketty purkkiin pystyyn ja vähän rusettia ympärille. Joulutähti olisi ulkoisesti ihan ok, eikä se edes haise mutta sekin saattaa aiheuttaa oireita. Jos jonkun pitää minulle väkisin ostaa joulukukka (ei tule tapahtumaan!) niin olkoon se sitten perhosorkidea. (btw kuvassa)

Joulukonvehdit nyt vain ovat yleisesti VIRHE. Ei kukaan voi oikeasti haluta rasiallista yllätyksiä ellei sitten ole joukko einiinhaluttuja sukulaisia kylässä. Yhdyn kommenteissani täysin Loimaannorpan tekstiin "Turhat joulupöydän konvehdit (festkonfekt)".

Käsintehdyt konvehdit ovat sitten asia erikseen. Niitä ei tosin yleensä tulekaan kilotolkulla
.

Ei kommentteja: