12.12.2006

8 kiloa lammasta ja yksi anjovis

Erilaisten perinneruokien ja -juomien alkuperät olivat eilisen illalliskeskustelun aiheena. Vorschmack liitettiin automaattisesti Mannerheimiin ja alkuperäksi veikkailtiin jotain ranskalaisvenäläissaksalaista alkuperää. Tosin Saksaan taidettiin liittää ainoastaan ruokalajin nimi. Yhtä mieltä oltiin siitä, että Savoy on paras paikka kyseisen herkun nauttimiseen. Itse olin hieman epäileväinen tuosta "8 kiloa lammasta ja yksi anjovis" -reseptistä. Onneksi tämänkin asian voi tarkistaa Wikipediasta. Siellä tosin kerrotaan Mannerheimin tuoneen reseptin Puolasta.

Glögin alkuperästä ei päästy yksimielisyyteen, enkä jäänyt sitä sen kummemmin pohtimaan. (Senkin voisi tietysti tarkistaa Wikipediasta jos jaksaisi)

Olen kuitenkin sen koulukunnan kannattaja, jossa juodaan mehut mehuina ja viina viinana.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mannerheim tosiaan vietti Venäjän armeijassa palvellessaan jopa joitakin vuosia komentaen puolalaista rykmenttiä. Noina aikoina Marski kai mieltyi vorschmackiin ja myös puolalaisiin naisiin. Yhden tuollaisen Mannerheim jopa tiettävästi nai. Muistelmissaan hän tosin kertoo avioliitostaan vain yhdessä lauseessa jonkin kappaleen lopussa.

Glögi kaiketi on saksalaista alkuperää joskin kylmässä Pohjolassa tuota on sovellettu paremmin paikallisiin oloihin sopivaksi.

Juodaan viinat viinana ja jätetään mehu naisille ja lapsille.