11.9.2007

Takaisin opintielle

Päätin vaihteeksi täyttää kalenteria jollain sivistävällä ohjelmalla ikuisten treenien ja urheiluharrastusten sijaan. Otin kohteeksi kieliopinnot ja Venäjän alkeet työväenopistossa. Vaihtoehtona oli myös Espanjan kielen opiskelu Suomi-Espanja -seuran kurssilla, mutta 10-kertainen hinta ja ajan puute ratkaisivat asian itänaapurimme eduksi.

Meitä oli kurssilla moneksi ja montaa eri tasoa. Monipuolisesta sakista pystyi helposti erottamaan sen tunnollisen opiskelijatytön, ärsyttävän adhd-kundin, työväenopistoja työkseen kaluavat eläkeläiset, yhteisen harrastuksen löytäneen pariskunnan, venäläiseen mieheen ihastuneen naisen ja sen pakollisen ulkomaalaisen. Toinen puolisko jäi vielä kategorisoimatta, mutta eiköhän jokaiselle joku lokero löydy ennen kuin syyslukukausi on ohi.

Tahti on tuttuun tyyliin hidas ja vierustoveri täysin avuton paritehtävissä. Täytyy yrittää ehtiä ensi kerralla tunnille aiemmin niin ettei tarvi ottaa sitä ainoaa jäljellä olevaa tuolia. Mä en jaksaisi enää toista tuntia kuunnella, miten ahkerasti Steiner-koulussa kirjoitettiin kaunolla ja miten siellä tehtiin aina itse omat vihot...

4 kommenttia:

Norppa kirjoitti...

Kysy siltä Steinerlaiselta oliko sillä koulussa eukka-tossut... ja leikkattiinko siltäkin hiukset vasta ekaa kertaa kolme -vuotiaana, ettei minuus kärsi? :)

Anonyymi kirjoitti...

ozen harasoo! myi mozem govorit po-russki ceitsas! atlitsna.

Prepe kirjoitti...

Kaverini kertoi muutama vuosi sitten, että koululaisina Haagassa häriköivät ratikassa ja jos joku kysyi mistä koulusta he ovat niin kertoivat olevansa Steiner koulusta.

Isoäitini kertoi reilut 20 vuotta sitten, että ratikassa oli ollut jotain kauheita häiriköitä. Kun heiltä kysyi mistä koulusta ovat kertoivat olevansa Steiner koulusta. Ympyrä oli sulkeutunut...

Norppa kirjoitti...

oota ku pääsette maikkiksen kanssa vertailemaan kokemuksia taidetapaamisessa.. saman suuntaisia fiiliksiä on ollut ilmassa!