24.2.2007

Ylensyömisen ihanuus

Viikonloppujen peruskaava tuntuu aina olevan älytön ylensyöminen. Voin sanoa kärsiväni kenties jonkin asteisesta syömishäiriöstä, kun en osaa lopettaa ajoissa. Buffet-pöydät koituvat aina kohtalokseni, samoin käy näköjään joka kerta Raclette-juuston äärellä.

Mikä siinä on, kun joka kerta silmät vetää enemmän kuin vatsa? Tai tottapuhuen - kyllähän vatsakin kaiken sen yleensä vetää, mutta kun siinä lähtee jo sitten taju. Yleensä sitä kai saatetaan vetää alkoholia siihen tahtiin, että sammahtaa. Harvempi kykenee samaan ruuan kanssa.

Mutta Raclette on vaan NIIN hyvää. Suosittelen. Mutta kannattaa ehkä muistaa, että kaikkea ei ole pakko syödä...

4 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Raclette todella on hyvää!! Mutta niin on myös fondue! Tervetuloa vaan meille nauttimaan ihan kummasta vaan, molemmat välineet löytyvät! :)

Anonyymi kirjoitti...

ylensyöminen on yksi seitsemästä kuoleman synnistä..muitatteko muut?

Anonyymi kirjoitti...

Nora - varo mitä kutsuja esität. Mä olin jo alle kouluikäisenä valmiina kassien kanssa eteisessä kun joku pyysi käymään. Ja varsinkin jos houkuttimena on raclette tai fondue, vierailu on satavarma!

Fogues - 7 kuolemansyntiä oli pakko googlettaa. Seitsemän kuolemansyntiä ovat Danten jumalaisen näytelmän mukaan lajiteltuna pahimmasta laskevassa järjestyksessä näin: Ylpeys (turhamaisuus), Kateus, Viha, Laiskuus, Ahneus, Kohtuuttomuus, Irstaus.

Anonyymi kirjoitti...

Tuomas Akvinolainen määritti seitsemän kuolemansyntiä 1200-luvulla. Ne ovat hänen mukaansa ylpeys, kateus, viha, laiskuus, ahneus, ylensyönti sekä himo. Ilmeisesti ylensyömisen ja kohtuuttomuuden välille on löydetty jokin linkki. Seven-elokuvassa on kohtaus ylensyömisestä..