7.2.2007

Kylmä, kylmempi, kylmin

Ei taida olla kuukauttakaan siitä kun jengi valitteli miten on kovin lämmin talveksi eikä ole edes lunta. Totesin, että mulle riittäisi kovastikin talveksi tuollainen nollakeli eikä lumi tekisi mun oloani sen onnellisemmaksi. Säätila ei kuitenkaan koskaan petä. Super-pakkaset tulee talvisin yhtä varmasti kuin vesisade juhannuksena. Ensin on vain vähän pakkasta, seuraavana päivänä taas kylmempi ja kolmantena helvettikin jäätyy.

Onneksi ei sentään tarvi kaukojunilla lähteä matkustamaan. Parin tunnin hidastelut pohjoisen reiteillä kiristää varmasti hermoja enemmän kuin itse pakkanen. Se on kummaa että sama juttu tapahtuu joka vuosi. Luulisi että tässä maassakin osattaisiin jo vähitellen säätää juniakin siihen malliin, ettei ne joka talvi ja joka ikisen pakkasen myötä hyytyisi matkalle.

Mitä taas kaupungissa palelemiseen tuleen niin siihen on yksi vastaus: lisää vaatteita päälle! Siinä kun heitätte ne toppahousut& -takin normin duunisetin päälle niin ei varmasti palele. Ja pipo tietysti päähän. Tai vaikka kaks.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ei oo ilmasto lämpenemässä, ei ainakaan pariin viikkoon...Mamikset jalkaan vaan ja baanalle.