19.2.2007

Ravintolasuositus

Kävimme lauantaina syömässä ravintola Raku Ya:ssa. Voin suositella paikkaa kaikille, jos ette välitä siitä että 1) viinilistalta puolet viineistä on loppu, 2) ruokalistalla oleva tonnikala on päässyt loppumaan juuri siltä illalta, 3) jälkiruokia saa - tosin ei niitä mitä lukee listalla ja 4) talossa ei ole lainkaan kahvia (tai siis espressokoneeseen tilatut kahvinapit olivat vääränkokoisia). Huonoa tuuria kenties?

Joka tapauksessa tilaamamme sushilajitelma oli erinomainen sekä sukiyaki pääruokana oli varsin mainiota. Lisäksi ravintola hoiti puutteensa tyylillä - jälkiruuat tarjottiin talon puolesta ja ne olivat sitä luokkaa, että olisivat voineet löytyä listaltakin. Ja talon viini, mitä onneksi löytyi, oli loistavaa.

1 kommentti:

Nora kirjoitti...

Mulla oli kyllä viime viikonloppuna aika samanlainen ravintola kokemus Tampereella. Kävimme syömässä ravintola New Yorkissa.

Aluksi kyseltiin, että mitä alkujuomaksi, kuintekin kun kysyi, että mitä olisi tarjolla, niin vastaus oli olutta ja siideriä. Aluksi tilasin listan valkoviiniä, joka oli nimikkeen "valkoviinit" alla. Tarjoilija tuli kuitenkin takaisin tilauskeni kanssa ja sanoi, että kyseistä roséta ei ole. Aha, rosé!? Sitten kysyin, että miten olisi joku puolimakea, kun listalla on vian puolikuivia ja kuivia, mutta yhsessä ei ole mainintaa. Vastaukseski sain, että "No, se varmaan on puolimakea." Jess, _varmaan_!? Samaiselta tarjoilijalta kysyttiin viini suositusta tonnikalan kanssa. Vastaus todella mahtava: "En tiedä yhtään, kun olen kasvissyöjä." Hienoa ammattitaitoa!

Tilasin pippusitonnikalaa ja olisin halunnut vaihtaa annoksen perunat johonkin muuhun lisäkkeeseen, esim. seuraavan annoksen bataattiin. Juu, ei oonistu, ei ole bataattia. Niinpä tietysti! Otin riisiä. Minult akyllä kysyttiin, että otanko tonnikalan mediumina vai kypsänä, vastasin, että mieluiten vähän roséna. Lautasella oli tietysti täysin valkoinen kalapala.

Ruoka oli kyllä hyvää, mutta jälkiruuan kanssa tuli taasen ongelmia. Tilasin jäätelöannoksen ja mainitsin haluvani paljon kermavaahtoa. "Ei meillä ole ollenkaan kermavaahtoa." Siis häh? Siis ei mahdollisuutta saada kermavaahtoa kaakaoon tai Irish Coffeen? kaverini sai kyllä annoksen, jossa oli omenapiirakkaa ja mascarponevaahtoa. Minulle olisi kelvannut sekin...

Että näin! ;)