20.2.2007

Big Love

Saako miehellä olla mielestäsi useampi vaimo? Keskustelu pyöri kyseisen aiheen tiimoilla eilen alkaneen uuden tv-sarjan siivittämänä. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että ihan sama mitä ihmiset tekevät omalla elämällään kunhan kukaan ei tule mulle koskaan ehdottamaan vaimoksi ryhtymistä millään ykköstä suuremmalla järjestysnumerolla.

Ei sillä eiliselläkään aviomiehellä näyttänyt olevan helppoa, vaikka olikin kolme vaimoa. (Joku voisi kommentoida että eikös ne ongelmatkin kerraannu vaimojen lukumäärän noustessa?) Lapsia oli siunaantunut jo melkein kahden lätkäkentällisen verran, yksi vaimo shoppasi postimyynnistä hullun kiilto silmissä, miehen äiti yritti ilmeisesti myrkyttää miestään arsenikilla ja potenssinkin kanssa tuntui olevan ongelmia. Ja viimein kun se viagrapurkki löytyi niin ei sit kuitenkaan herunut.

Niinpä. Kuka käski ottaa monta vaimoa? Oma vika.

8 kommenttia:

Prepe kirjoitti...

Miehellä on turha olla monta vaimoa. Konservatiivisempi ja historian (siis ihmiskunnan ei oman henkilökohtaisen historiani) hyväksi osoittama tapa on pitää max yksi vaimo ja sitten rinnalla rakastajatar/rakastajattaria.

Tärkeä sääntö, joidenkin mielestä myös törkeä (ainakin sen vaimon) on se, että ainakaan vaimon ei kuulu tietää muista naisista ja jos rakastajattaria on useampia, niin voi olla hyvä, jos he eivät välttämättä tiedä toistensa olemassa olosta. Katsokaa vaikka millaiseen soppaan Tommy & Co. joutuvat television äijämäisimmässä sarjassa Asema 62.

Anonyymi kirjoitti...

Sinähän tiedät myös sen, että oli vaimo tai ei, niin ei myöskään tyttöystävien - nykyisten, samanaikaisten tai edes entisten - ole välttämättä hyvä tietää toisistaan.

Anonyymi kirjoitti...

Elämä opettaa...yleensä kantapään kautta ja melko hitaasti...

Anonyymi kirjoitti...

Muslimimaissa taitaa olla vielä vallalla sellainen käytäntöä että mies voi ottaa useammin vaimon kunhan pystyy huolehtimaan elatuksesta. Tuossa kulttuuripiirissä kai vaimojen ja jalkavaimojen lukumäärällä voi osoittaa varakkuuttaan ja valtaansa ulkomaailmalle mutta jotenkin vaikka Bemari on tuossa mielestäni helpompi ja kenties myös sivistyneempi vaihtoehto.

Joskus kultaisella 90-luvulla Matti Mäkelä kirjoitti kirjan Kaksi vaimoa joka kertoo elämästä kahden naisen loukussa. Tuossakin jotenkin sitten lopulta taisi olla sellainen marinan sävy.

Anonyymi kirjoitti...

Horst kirjoittaa: "Muslimimaissa taitaa olla vielä vallalla sellainen käytäntöä että mies voi ottaa useammin vaimon kunhan pystyy huolehtimaan elatuksesta"...ottaa USEAMMIN vaimon...milläköhän tekniikalla, lisätietoja pliis...???

Prepe: taidat kyllä tätä nykyä olla varsin monogamyous vai onko sulla joku rakastaja josta ei ole tieto vielä levinnyt?

Anonyymi kirjoitti...

Hemmetti: provosointini ei näytä tuottavan haluttua lopputulosta. Ei vaikka Horst tukee hyvin oikealta laidalta. Sen verran olen muuten homofobinen että anonymoukselle tiedoksi: Se on varmaa, että en ole ainakaan monogayous enkä myöskään polygayous...

Anonyymi kirjoitti...

Niin oli sitten kirjoitusvirhe eksynyt edelliseen kommenttiin. Piti kirjoittaa useamman.

Toisaalta kyllähän tuohon liittyy myös se että naimisiin voi mennä useammin ja että vaimon (eli jonkin vaimoista) voi sittemmin 'ottaa' useammin. Näiltä osin ne viitsisi porautua syvemmälle tekniikkaan. Saivartelemalla selviää lähes tilanteesta kuin tilanteesta.

Prepelle todettakoon että ole aina oikealla laidalla. Töissä tosin joskus joutuu myös vasemmalle laidalle mutta tuossa on vain yritettävä välttää ikäviä mielleyhtymiä.

Anonyymi kirjoitti...

viisastellaan mitä viisastellaan, että mitä pitäisi tehdä, mutta liha on heikko!