1.1.2009

Julkisten kulkuvälineiden suosiosta

Vaikka asustelen lähes Helsingin keskustassa, päädyn aika usein käyttämään julkisia kulkuvälineitä koska olen laiska kävelemään. Näin myös eilen, kun olin raskaan (melkein viisituntisen) työpäivän jälkeen suuntaamassa kotia kohti.

Hyppäsin nelosen sporaan Stockan kohdalla. Jo pysäkillä huomasin saavani arvovaltaista matkaseuraa. Entinen presidenttimme Mauno Koivisto ja hänen vaimonsa Tellervo olivat matkalla Skattalle.

Ensiksi mieleeni tuli kysymys, saavatko mahdollisesti entiset (ja myös nykyinen) presidenttimme matkustaa ilmaiseksi julkisissa kulkuvälineissä? Ja entä jos he unohtavat ostaa lipun (Manu alkaa kuitenkin olla jo aika vanha) - kehtaako tarkastaja kirjoittaa sakon?

Samaan syssyyn mietin myös Nobel-voittajaamme Ahtisaarta. Vaikka julkisten kulkuvälineiden suosio presidenttiemmekin keskuudessa on nyt todistettu Manun toimesta, niin en oikein pysty kuvittelemaan Marttia kiipeämässä ratikkaan Aleksilla. Vaikka lonkka on ilmeisesti korjattu niin Mara ei varmasti pääsisi muuhun kuin siihen matalalattiamalliin kuitenkaan.

Ei kommentteja: