2.1.2009

Rahanaisista

Uusimmassa Anna-lehdessä käsiteltiin naisten kykyä hoitaa raha-asioitaan. Tai tässä tapauksessa kuvailtiin lähinnä sitä kyvyttömyyttä. Tekstissä kerrotaan esim. "ettei juuri ole olemassa naisia, jotka tietäisivät tarkalleen tulonsa ja menonsa ja miten useimmat kuluttavat surutta palkkansa viimeiseen senttiin ja elävät jopa kulutusluottokierteessä". Teksti jatkuu, että "monille naisille raha ja sen käyttäminen merkitsevät häpeän ja syyllisyyden tunnettta ja yllättävän moni nainen antaa edelleen omat raha-asiansa miehensä hoidettavaksi". Täh?!!

Arvoisat lukijani, löytyykö teidän joukostanne mahdollisesti joku jolle rahan käyttäminen tuo häpeää? Tai onko kenties joku naispuolinen lukijani antanut kaikki raha-asiansa miehensä hoidettavaksi? Olisi nimittäin todella mielenkiintoista kuulla, mikä moiseen päätökseen on johtanut.

Itse olen pienestä pitäen tiennyt, mitä mikäkin ruokatavara kaupassa maksaa ja lähes sentilleen (joskus pennilleen), paljonko sitä rahaa on tilillä. Ja jos sitä rahaa on ollut, niin on sitä myös käytetty, eikä sitä ole tarvinnut hävetä. Ja mikäli sitä rahaa ei ole ollut, niin sekin on ymmärretty eikä ole lähdetty korteilla leikkimään ja kuluttamaan olematonta rahaa.

Ehkä omasta "rahaosaamisesta" saan kiittää äitiäni. Kotona nimittäin meillä se oli äiti, joka määräsi tahdin perheen raha-asioissa. Siinä oli allekirjoittaneellakin pienenä huuli pyöreänä monesti, kun sai kuulla, missä se "helibori" kulloinkin huiteli. Ilman äidin tiukkaa taloudenpitoa olisi varmasti jäänyt kielikurssit käymättä, kun rahat olisivat kadonneet kuin tuhka tuuleen - tai pitäisi varmaan sanoa, että "vakioveikkaukseen".

Mielestäni tunnen suhteellisen paljon ihmisiä, enkä kuitenkaan tiedä ketään (naista) kuka olisi täysin holtiton raha-asioissa Anna-lehden artikkelin viittaamalla tavalla. Pitäisi varmaankin kirjoittaa ihan vastaväite kyseiseen lehteen. Ja mikäli lehti perusti väitteensä johonkin tutkimukseen, niin mielestäni heidän olisi ollut syytä määritellä minkä ikäisistä naisista mahtaa olla kyse. Nimittäin kaikki minun tuntemani naiset ovat selvästi rahanaisia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei kyllä kuulosta omaankaan korvaan kovin paikkaansa pitävältä väitteeltä tuo Anna lehden juttu. Itse olen asunut 16-vuotiaasta asti yksin ja osannut alusta asti käyttää rahojani fiksusti. Ehkä itselläkin on kiittäminen vanhempia: isää, jolta ei koskaan tippunut rahaa "muuten vaan" ja joka aina muisti painottaa rahan arvoa, sekä äitiä, joka on pankissa töissä ja on istuttanut päähäni ajatuksen siitä että luottotiedot ei saa missään nimessä mennä. :D Toisaalta en ole mitään "häpeää" sen kummemmin rahan tuhlaamisestakaan tuntenut - jos sitä on itse omilla ansioillaan tienannut niin kai sitä saa myös itse käyttää miten haluaa.

En myöskään sen kummemmin tunnista ketään tuttavapiirini naisia tuosta Annan artikkelista. Päinvastoin! Löytyy paljon itsenäisiä naisia jotka hoitavat omat raha-asiansa harvinaisen osaavasti.

Mia kirjoitti...

Aika mielenkiintoinen väite! Samaa mieltä kuin edellä kommentoiva. Eipä ole tarvinnut häntä koipien välissä luikkia vanhemmilta koskaan rahaa pummaamaan.
Vaadin vastineen kirjoittamista Annaan! Mistä lie ovatkaan löytäneet juttunsa tumpelot naiset..