15.1.2009

Räksyttäviä rakkeja

Vaihtaessani asuinpaikkaa Sörnäisistä Krunikkaan pääsin eroon naapurissa pitkin yötä päivistä piittaamatta mekastavista juopoista. Elo oli auvoista jonkin aikaa. Ensin tuli tupakansavu, mikä onneksi on erittäin satunnaista ja siitä selviää tuulettamalla hieman reippaammin. Sitten tulivat koirat ja "ihanat" koirien äänet.

Mikä neuvoksi siihen, että seinänaapurin koirat (kyllä, niitä on vähintään kaksi) räksyttävät yötä päivää? Luonnollisestikaan nämä koirat eivät asu samassa rapussa, vaan äänet kuuluvat viereisen rapun asunnosta. Muussa tapauksessa olisin jo käynyt oven takana kolkuttelemassa.

Haukkumisen äänialasta voi päätellä, että toinen koira on isompi. Haukku on möreämpää ja sitä on selvästi harvemmin, mikä ilmeisesti myös todistaa että tässä tapauksessa isompi koira on myös fiksumpi. Tai ehkä sitä on vaan jaksettu kouluttaa ja energia on sitten loppunut räksyttävän pikkupiskin kohdalla.

Räksytys on siis päivittäistä ja alkaa siitä, kun avaan oven makuuhuoneeseen. Vaikuttaa siltä, että pienempi koira suorastaa päivystää sielä seinän takana mahdollisia toiselta puolelta kuuluvia ääniä. Ja joka ilta, kun haluaisi mennä nukkumaan, se meteli alkaa seinän takana ja aamuisin ei todellakaan tarvi odottaa herätyskelloa, koska pikkurakki ehtii varmasti ensin.

Tällä hetkellä harkitsen pienen viestin kirjoittamista, missä kehotan isäntiä kouluttamaan koiransa paremmin niin etteivät ne hauku koko aikaa tai vaihtoehtoisesti miettisivät, että onko kerrostalo oikea paikka pitää koiria ylipäänsä. Varsinkaan monikossa. Tulisiko mieleen muita hyviä vinkkejä, ennen kuin potkaisen syyllistä kadulla (siis isäntää, en koiraa)?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Asuin itse joskus Tapiolassa missä oli samanlaista ongelmaa. Silloin joku työkaveri sanoi, että tollaiset koirat tarvitsivat ehdottomasti hajupannan. Eli voisi kannattaa ehdottaa sellaista.

Mia kirjoitti...

Ehdottaisin yhteydenottoa omistajaan. Jos ihminen on poissa päivät, niin ei sillä välttämättä ole mitään hajua, että ne koirat metelöi. Tosin sanoit, että ne/se räksyttää aamuin ja illoin, joten luulis, että on omistajalla tiedossa. Eli heippa-lappua vaan rustaamaan.

Se on muuten jännä miten näin koirallisenakin menee hermot siihen, ku naapurissa koirat meluaa. Voispa melkein sanoa, että meluavilla koirilla ei oo tarpeeksi tekemistä. Meillä noi koirat ei melua, kun vedetään niin pitkää lenkkiä ja treenataan niin, että loppuillasta lattialta löytyy yleensä pelkkiä taljoja..

Ad - joka ei ymmärrä sitä, että koirat vaan on, jonka omat koirat treenaa päivittäin ja kilpailee tottelevaisuudessa ja agilityssä