31.12.2008

Vuosi paketissa

Mitä jäi käteen vuodesta 2008? Bridget Jonesmaisesti voisi miettiä lisääntyneitä kiloja, parisuhdetta tai tupakointia, mutta ajattelin keskittyä konkreettisempaan. Onneksi on tullut näpyteltyä tätä blogia tasaiseen tahtiin, joten vuoden "ilmiöt" oli helppo listata.

Ennalta kokemattomista asioista listalle nousee kaupunkeja, harrastuksia ja ravintoloita. Uusista paikoista tuli käytyä Miamiassa, Pietarissa ja HuaHinissä. Miami oli varsin hot ja sinne "joutuu" suuntaamaan ehkä pääsiäisenä jopa uudestaan. Pietarikin oli näkemisen arvoinen, eikä HuaHinissä vietettyä lomaakaan voi liikaa kehua. Luonnollisesti sen ruokamyrkytyksen olisi voinut jättää kokematta.

Vuonna 2008 järjestettiin bileitä tuttuun tyyliin. Oli vappukarkeloita, synttäreitä (nyt voi jo laittaa valmiiksi kalenteriin sen elokuun ensimmäisen viikonlopun) sekä A-Class XMas Party, josta tehdään myös traditio. Jatkossa aiotaan noudattaa tuttua kaavaa eli juottaa jengi ihan kauheeseen känniin. Tuntuu toimivan. Kiitos vain osallistuneille vielä kertaalleen!

Harrastuksien osalta aloitettiin maastopyöräily (kun se RB viimein saapui) sekä golf. 36 tasotus jäi saavuttamatta ja se luonnollisesti harmittaa, mutta pistän sen silloisen uuden urheiluvamman syyksi. Ei kukaan voi pelata golfia revahtäneellä vatsalihaksella. Syksyn myötä viritettiin henkiin sisälentopallo. Syöttökammo ei ole kadonnut minnekään, mutta aina välillä "märällä kärpännahallakin" saa osuman. Meillä on luonnollisesti törkeen hyvä jengi ja nousukarsinnat häämöttää. Jos vaan pelaajia riittää sinne asti...

Helsingin ruokaravintolatarjonnasta tuli viimein testattua Saslik, Korea House, Rivoli, Rodolfo sekä Postres. Viimeisin luonnollisesti oli se paras, mutta kun välillä pitää syödä omallakin rahalla niin suosittelen lämpimästi oman kulmakuntani korealaista. Baareista nousi kokeilulistalle Apollo, johon ehkä joskus päädyn jopa uudelleen. Flamingoa pyrin sen sijaan välttämään.

Tänä vuonna kirjoja tuli luettua n.50, mikä on ihan kelpo lukutahti työssäkäyvälle ihmiselle. Dekkarit pitävät edelleen vahvasti kärkisijoja. Siltä puolelta usi tuttavuus oli tänä vuonna Stieg Larsson. Muuten tykästyin Khaleid Hosseinin romaaneihin. Tosin Käytöksen kultaista kirjaa 60-luvulta ei pidä unohtaa.

Vuodesta 2008 jää varmasti käteen golfmailojen lisäksi digijärkkäri, jonka käyttöä pitää ehdottomasti tehostaa tulevana vuonna. RB saa myös varmasti enemmän kyytiä. Ilmiöistä eniten iloa jatkossa tuottaa luonnollisesti Facebook, jota vastaan taistelin pitkään mutta onneksi ymmärsin lopulta omaksi parhaakseni liittyä mukaan.

Mitäs uutta sitten vuodelle 2009? Olisiko tarjota hyviä ideoita? Uusia lajeja ehkä? Se luisteluhiihto jäi nyt sitten tämän vuoden puolelle, joten se voidaan ainakin kirjata jo valmiiksi listalle. Tänään juodaankin sitten samppanjaa "vuodesta toiseen" joten Erityisen Hauskaa Uutta Vuotta kaikille!

30.12.2008

Joulu tuli, joulu meni

Viikko Rukalla vierähti nopeasti. Reissu ei ollut ehkä ihan niin ulkoilupainotteinen ja sporttinen kuin olisi voinut kuvitella, mutta sitäkin rentouttavampi. Eikä vähiten sen kaiken syömisen ja juomisen ansiosta...

Jouluviikon suosikeiksi nousivat talvinen maisema, mätileivät, samppanja, raclette, pino kirjoja sekä joululahjat (luonnollisesti). Perintöprinsessojen sijoja jäivät kärkkymään suklaa ja Monte Criston kreivi. Miinukselle menivät törkeän huono ajokeli menomatkalla, hiihtomaikkojen puute, turhan kova tuuli sekä laskettelulasien hajoaminen käteen.

Kirjapinosta tuli luettua läpi Marklundin Paikka auringossa, Cornwellin Scarpetta sekä Remeksen Pyörre. Sijat menivät 2, 1 ja 3. Remes sai tässä kisassa vain pronssia, koska kirjaan oli yritetty ahtaa kaikki mahdollinen. Oli Estoniaa, asekauppaa, formulaa, steroideja ja huumeongelmaa. Liian väkinäistä. Marklundin kirja oli tuttua Annika Bengtsonia. Kirja ei ehkä yksinään toimisi kovinkaan hyvin, mutta jos on lukenut aikaisemmatkin niin uusinkin menee yhdeltä istumalta.
Patricia Cornwellin Scarpetta oli tutun synkkä ja täten myös erittäin toimiva. Englanninkielinen sanasto jossain kohdissa (ruuminavausta suoritettaessa) oli hieman haastavaa, mutta ei ylitsepääsemätöntä. Suomenkielisen painoksen ilmestymisajankohta ei ole tiedossa.
Cornwellistä siirryin Oksasen Puhdistukseen. Ensimmäisten parin sadan sivun perusteella Finlandia-voittaja saattaa nousta joululukemiston kärkeen. Puhdistuksen jälkeen selätetäänkin sitten Troikka.

19.12.2008

Joulumielellä

Ensimmäiset joululahjat on saatu ja annettu. Ensimmäinen varsinainen jouluateria on koettu. Nyt alkaa joulu olla oikeasti lähellä.

Minähän en todellakaan ole mikään varsinainen jouluihminen. Yleensä en edes vietä joulua, ainakaan niissä merkeissä, että siihen kuuluisi perheen yhdessäolo ja rauhoittuminen. Allekirjoittaneen joulun tekee ainoastaan yksi asia ja se on LAHJAT.

Olin pitkään täysin murtunut, kun sisareni antoi signaalia, ettei lahjoja enää osteta. Tavallaan se oli helpotus - ei tarvinnut yrittää paketoida sitä Turun sinappia (ehdottomasti sinistä) tai Rexonaa hienoihin paketteihin. Jos joku on joskus kokeillut, niin tietää, että ne on pirun hankalan muotoisia. Oli iloinen yllätys, että sisareni "tuli järkiinsä" taas tänä vuonna ja pääsimme lahjomaan toisiamme reilusti niin ettei kumpikaan varmastikaan jäänyt tappiolle. ; )

Onneksi minulla on myös PALJON IHANIA YSTÄVIÄ, jotka ovat myös innoissaan lahjojen antamisesta sekä saamisesta. Toivottavasti tänä vuonna onnistun ilahduttamaan edes osaa heistä sopivilla valinnoilla. Sitä odotellessa - Hauskaa ja Lahjarikasta Joulua kaikille!

17.12.2008

Pingviinitarina saa jatkoa

Viekkaat ja varastelevat homopingviinit ovat nyt saaneet omat munat haudottaviksi...

"Penguins caught stealing eggs from straight couples in an attempt to become fathers have been given their own to look after following protests. Zoo keepers moved the male birds away from the rest of the penguins to avoid problems as hatching season approaches. But angry visitors to Polar Land in China complained it was not fair for the males to stop becoming surrogate fathers.
Following the protests, zookeepers gave the pair two eggs laid by an inexperienced first-time mother. "They've turned out to be the best parents in the whole zoo," on zoo keeper said.
"We will try to arrange for them to become real parents themselves with artificial insemination."
Despite being gay, it is understood the three-year-old male birds are still driven by an urge to be fathers. "

16.12.2008

Lisävalo harkinnassa

Olen ollut kuluneen kuukauden aikana väsyneempi kuin koskaan. Veto on ollut poissa sekä töissä että vapaa-aikana, eikä sporttailu ole oikein maistunut. (Sehän nyt ei mitenkään ole poikkeuksellista, jos työ ei maistu...)

Joku väittää kirkasvalolamppujen tehoavan. Itse olen ollut hyvinkin skeptinen moista laitetta kohtaan, mutta viime aikoina olen jo vakavasti harkinnut lampun hankkimista. Toisaalta - kotiin sitä ei viitsi ostaa, koska lamppu on niin pirun ruma. Eikä se sitä paitsi sopisi yhteen tupla-kuplan kanssa. Töihin sen voisi ehkä hankkia, jos ei tarvisi omalla rahalla ostaa. Vaikeita valintoja siis edessä. Ollakko väsynyt koko ajan vai hankkia pirun ruman lamppu?

15.12.2008

Onnistuneet Juhlat

Paskoista pikkujouluista oli mukava jatkaa onnistuneisiin juhliin. Eihän sitä tietenkään etukäteen voinut tietää, että näistä seteistä tulee ne "Vuoden Parhaat Juhlat" mutta kyllähän se vieraslista antoi hyvinkin viitteitä moisesta.

Alkuvalmistelut alkoivat jo hyvissä ajoin aamulla, mutta silti tuli kiire. Onneksi kuitenkin auttavia käsiä oli Timessä paikalla heti kärkeen niin saatiin Juhlat pystyyn joulukoristeita myöten. Lucia-kulkue hieman häiritsi autolla saapuvia, mutta tiedetäänpä ensi vuonna vaikka perua moiset turhat karnevaalit Juhlia häiritsemästä.

Näiden Juhlien tarkoitusperää oli kuulemma arvailtu. Joku taisi veikkailla naimisiinmenoa ja allekirjoittanut oli tukehtua siinä vaiheessa lihapullaan. Ihan vaan pikkujouluja ja Mr. Z:n synttäreitä juhlittiin, mutta jos sen voi tehdä isosti ja tyylillä niin miksipä ei?

Vieraat olivat ottaneet onkeensa pukeutumiskoodista ja veikkaankin, ettei siinä ravintolassa ole yhtä näyttävää seuruetta aiemmin nähty. Yksi outlayer tietenkin oli, mutta tämä annetaan anteeksi koska herra oli kuitenkin selvin päin ja päätyi tulkitsemaan Teuvo Lomanin Karin. Singstar -kisassa siltä irtosi tosin vasta perintöprinsessan kruunu. Voitto vietiin kotiin Apulannan biisillä Viisaus ei asu meissä. Mikä itse asiassa piti hyvinkin paikkansa. Eräskin sisaruspari olisi voinut jättää "Kuuntelen Tomppaa" tulkinnan ihan vaikka vaan kotibileisiin.

Loppuillasta (kun oikeasti olisi pitänyt jo suunnata kotiin) niin yritettiin vielä kovasti päästä Patikseen tulkitsemaan muitakin biisejä, mutta ovella oltiin meitä fiksumpia ja sanottiin, ettei enää mahdu sisään. Jouduttiin palkita viereinen baari läsnäololla ja muutamalla kauniilla (so not) balladilla.

Sunnuntaina taju palasi siinä viiden maissa iltapäivällä. Ilmeisesti kuohari toimi ja niissä drinkeissä (jonka nimeä en tietenkään muista) oli alkoholia. Kiitos vaan kaikille!

10.12.2008

Paskimmat pikkujoulut ever

Vantaa, Flamingo, Frederik. Hintalappu 59€. Ei sisällä juomia. Narikka pitää maksaa etukäteen ja untuvikko väittää, ettei kaikkia narikkamaksuja voi laittaa laskulle.

Mukana showssa Mikko Kivinen. Piikki ei auki, punaviini tanniinista, vitsit huonoja. Ruoka buffetista, ei varsinaisia pöytiä, syötiin haarukoilla. Veitset eivät olleet löytäneet tietään vielä Vantaan Sedulaan.

Ihmisten keski-ikä 50v. Tanssitytöt leikkii Blue Velvetin tahdissa olevansa oikeita strippareita. Ei järin taidokasta, ei nähty edes merenneitopyörähdyksiä. Kukaan ei käynyt tippaamassa - ihme. Tai ehkä se olisi ollut epäkohteliasta, mene ja tiedä. Frederik vaihtaa välillä vaatteita ja laulaa kännisen synttärisankarin kanssa "Olen viisikymppinen".

Onneksi pöytään oli sentään tilattu möttöstä eikä keltaista leskeä. Ei sentään ihan koko homma mennyt reisille. Ja palvelu pelasi kuin unelma hotellin respassa - sieltä sai tilattua taksin todella nopeasti Helsinkiin.

Puolet showsta jäi näkemättä. Tässä vaiheessa se ei harmita. Jotenkin mä luulen, ettei se harmita huomennakaan.

7.12.2008

Marskin korvat ja muita parhaita paloja Itsenäisen Suomen juhlinnasta

Kutsu juhliin oli tullut ajoissa. Koska satun olemaan erityisen innokas Linnan juhlien seuraaja (lue = pukuarvostelija) niin varmistin kisastudion valmiudet hyvissä ajoin. Onneksi isännällekin selvisi lopulta, ettei kyse ollut mistään lätkämatsista, joten vaatimukseni ei vaikuttanut niin epäkohteliaalta.

En ollut aiemmin vieraillut Museokadun penthousessa, joten ensivaikutelma oli kieltämättä mielenkiintoinen. Varsinkin kun alkuasetelma oli, että asunto on neljän kundin kimppakämppä. Siinä vaiheessa kun kukkasohva, flyygeli ja muut isoäidin aikaiset huonekalut osuivat silmiini niin kieltämättä kulmakarvat hieman kohosivat...

Pöytä oli jo katettu (kristallilasein), kun saavuimme, mutta isäntä hääräsi yhä keittiössä. Olin pahoitellut jo etukäteen myöhästymistä, mutta kuinka ollakkaan emme olleet läheskään viimeiset. Kuplivat korkattiin ja maljat kohotettiin sekä Itsenäiselle Suomelle että Marskin korville. Mä niin haluan sellaisen taulun - sen playboy-bunnyn voi jättää pois.

Isäntä oli pistänyt pöytään parastaan ja apuri oli avustanut parhaansa mukaan kattauksessa. Erityinen kiitos menee itsetehdyille haukipullille, joka palautti meikäläisen uskon ylipäänsä kalapulliin. Ja se kastike - NAM! Valitettavasti oma vatsa sai jonkun kohtauksen ja jouduin luopumaan juomisesta. Sen sijaan keskityin antaumuksella niiden juhlakolttujen arvosteluun ja muistin kommentoida kaikkea varmasti niin, että muukin seurue kuuli. Kiitos vaan ja anteeksi, mutta kyllähän niiden ihmisten nyt pitäisi tietää että iltapuvun helma pitäisi olla niin pitkä ettei ne nilkat vilku ja jos selän puolelle muodostuu toiset tissit, niin se mekko nyt on vaan liian tiukka...

Onneksi jossain vaiheessa iltaa paljastui, että nämäkin kekkerit ovat ns. traditionaaliset juhlat, joten jään siis odottamaan kutsua myös ensi vuonna. Ehkä eniten jännittää kuitenkin, mitä silloin syödään. Sen on oikeastaan pakko olla niin ,että joko metsästyskortti on suoritettu ja lihaa on pöydässä, tai sitten on käyty taas menestyksekkäästi kalassa. Jään siis odottamaan. Itse asiassa haukipullat maistuisivat nytkin.

5.12.2008

Lisää harrastuksia

Alustava hankinta on tehty. Kotona odottaa upouudet luistelumonot. Enää puuttuvat sukset ja sauvat. Ja luonnollisesti se hiihtotaito.

Jouluksi olisi tarkoituksena suunnata pohjoiseen ja oletus luonnollisesti on, että siellä olisi myös lunta. Ehkä Elixir ohjelman yllyttämänä lähetin kohtalokkaan tekstiviestin ja hupsis - seuraavana päivänä monot tulivat paketissa työpaikalle. Ja ne vielä sattuivat sopimaan.

Mielestäni hiihto on edelleen nylkyttämistä, enkä ole koskaan ollut mikään kestävyysurheilija. Joku on kuitenkin joskus sanonut, että hiihtäminen on kokonaisvaltaista liikuntaa. Ja koska urheiluhan nyt sattuu olemaan kaikissa muodoissaan meikäläiselle lähes pakkomielle, niin onhan tuota nylkkyjen paraatilajiakin lähdettävä kokeilemaan.

Pertsan jätän suosiolla muille, koska mulle on vihjattu ettei pinnani kestä jos sukset lipsuu. Luisteluhiihtoahan en ole koskaan edes kokeillut, mutta hiihtoa suosittelevat ystäväni ovat kuitenkin luottavaisia oppimiskykyyni. Saas nähdä mihin asti urheilullisuus ja pinna kestää, Finlandia-hiihtoon en ole ajatellut kuitenkaan ilmoittautua. Tähän palataan vielä.

2.12.2008

Pakollista rentoutusta

Siinä vaiheessa, kun hedari on kestänyt jo pari viikkoa, niin meikäläistäkin alkoi jo isosti kiukuttaa. Ei aamua ilman armotonta jysäriä. Ja tällä kertaa ei alkoholillakaan ollut mitään tekemistä asian kanssa.

Niska ja hartiat olivat jo tulehdustilassa, eikä hieronta muuta kuin pahentanut asiaa. Kuinka ollakkaan lääkkeitä löytyi nopeasti tähänkin vaivaan. Jokaisessa purkissa taisi olla kolmion kuva, joten eipä autoa (mitä autoa?) tarvi myöskään ajaa. Lääkäri oli myös sitä mieltä, ettei urheilua muutamaan päivään ollenkaan ja sen jälkeen kevyesti viikko niskaa ja hartioita liikaa rasittamatta.

Yllättävin veto oli kuitenkin sairausloma, jota napsahti kolme päivää. Istumatyöläisen vaiva ei kuulemma parane työpöydän ääressä. Nyt ollaan sitten hengailtu kotosalla, napsittu relaksantteja ja yritetty venytellä. Ja kotona voi tietsikkaakin käyttää näppärästi makaamalla sohvalla. Toistaiseksi se ei vielä työpaikalla ole onnistunut.