7.12.2008

Marskin korvat ja muita parhaita paloja Itsenäisen Suomen juhlinnasta

Kutsu juhliin oli tullut ajoissa. Koska satun olemaan erityisen innokas Linnan juhlien seuraaja (lue = pukuarvostelija) niin varmistin kisastudion valmiudet hyvissä ajoin. Onneksi isännällekin selvisi lopulta, ettei kyse ollut mistään lätkämatsista, joten vaatimukseni ei vaikuttanut niin epäkohteliaalta.

En ollut aiemmin vieraillut Museokadun penthousessa, joten ensivaikutelma oli kieltämättä mielenkiintoinen. Varsinkin kun alkuasetelma oli, että asunto on neljän kundin kimppakämppä. Siinä vaiheessa kun kukkasohva, flyygeli ja muut isoäidin aikaiset huonekalut osuivat silmiini niin kieltämättä kulmakarvat hieman kohosivat...

Pöytä oli jo katettu (kristallilasein), kun saavuimme, mutta isäntä hääräsi yhä keittiössä. Olin pahoitellut jo etukäteen myöhästymistä, mutta kuinka ollakkaan emme olleet läheskään viimeiset. Kuplivat korkattiin ja maljat kohotettiin sekä Itsenäiselle Suomelle että Marskin korville. Mä niin haluan sellaisen taulun - sen playboy-bunnyn voi jättää pois.

Isäntä oli pistänyt pöytään parastaan ja apuri oli avustanut parhaansa mukaan kattauksessa. Erityinen kiitos menee itsetehdyille haukipullille, joka palautti meikäläisen uskon ylipäänsä kalapulliin. Ja se kastike - NAM! Valitettavasti oma vatsa sai jonkun kohtauksen ja jouduin luopumaan juomisesta. Sen sijaan keskityin antaumuksella niiden juhlakolttujen arvosteluun ja muistin kommentoida kaikkea varmasti niin, että muukin seurue kuuli. Kiitos vaan ja anteeksi, mutta kyllähän niiden ihmisten nyt pitäisi tietää että iltapuvun helma pitäisi olla niin pitkä ettei ne nilkat vilku ja jos selän puolelle muodostuu toiset tissit, niin se mekko nyt on vaan liian tiukka...

Onneksi jossain vaiheessa iltaa paljastui, että nämäkin kekkerit ovat ns. traditionaaliset juhlat, joten jään siis odottamaan kutsua myös ensi vuonna. Ehkä eniten jännittää kuitenkin, mitä silloin syödään. Sen on oikeastaan pakko olla niin ,että joko metsästyskortti on suoritettu ja lihaa on pöydässä, tai sitten on käyty taas menestyksekkäästi kalassa. Jään siis odottamaan. Itse asiassa haukipullat maistuisivat nytkin.

Ei kommentteja: