9.2.2009

Maitoa koneeseen

En ole pitkään aikaan juonut maitoa ihan siitä syystä, että laktoosi-intoleranssi vaivaa. Nyt olen kuitenkin jonkin aikaa etsinyt sopivaa palautusjuomaa ja useampikin artikkeli on osunut silmään, missä rasvatonta maitoa kehutaan hyvänä palautusjuomana.

Ongelmahan on tietysti yhä tuo laktoosivamma. Nyt pitäisi siis jotenkin selvittää, onko laktoosittomassa maitojuomassa samat "ravintoaineet" kuin tavallisessa maidossa. Muutenhan siitä ei kai ole samaa hyötyä. Voisi kai niitä purkkeja kaupan maitokaapilla vertailla. Tai ainahan voisi kysyä viisaammilta joltain keskustelupalstalla. Tai kirjoittaa Kirstille tai Torstille.

Tai sitten sitä voi vain testata. Tuskin siitä nyt haittaakaan on, vaikka maitoa joisikin päivittäin. Viime kerrasta on vain niin kauan aikaa, että lähes jännittää. Yleensä kylmään maidon kanssa on kuulunut syödä joko juuri uunista tullutta maitokakkua tai pikkuleipiä. Niillä tuskin kuitenkaan on palautusta edistävää vaikutusta.

2 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Eipä tuossa laktoosittomassa ole mitään muuta eroa kuin laktoosin puute. :) Sitä paitsi se on hyvää, ei ollenkaan sellaista makeaa litkua kuin HYLA-maito.

Prepe kirjoitti...

Laktoositon maitojuoma on veri guud.