17.2.2009

Bambina jäällä

Eilen kaivoin luistimet esiin ensimmäistä kertaa kolmeen (tai ehkä neljään) vuoteen. Muita talviurheilulajeja olikin jo tullut kokeiltua, mutta luistelemaan en ollut ehtinyt muuten kuin unissani.

EM-kisojen aikaan näin nimittäin unen, jossa kävin treenaamassa hyppyjä jäällä. Luonnollisesti hokkareilla. Unessa oli kuitenkin sen verran realismia etten edes kokeillut mitään kaksois- tai kolmoishyppyjä vaan ihan perus ykkösseteillä mentiin. Luonnillisesti hypyt olivat todella korkeita ja tietenkin täysin hallittuja.

Totuus oli kuitenkin toinen, kun eilen viimein pääsin jäälle. Pientä hakua oli aluksi kuten bambilla jäällä konsanaan. Onneksi järkeä oli sen verran päässä, etten ryhtynyt hokkareilla edes yrittämään mitään kärkiponnistuksia. Ihan perus sirklaus eteen- ja taaksepäin oli tarpeeksi haastavaa. Kolmen minuutin jäälläolon jälkeen totesin, ettei sitä hommaa ilman mailaa ja kiekkoa (tai palloa) jaksa. Taitoluistelu ei ole meikäläistä varten, pelaaminen on. Rusettiluistelut saa jäädä, mutta pienten jääpelien järjestämistä pitää harkita.

Ja jos haluaa tsekkailla paikkoja pääkaupunkiseudulla, missä pääsee vapaasti kirmaamaan jäällä niin tässä pari linkkiä:
Luonnonjääkentät Helsingissä
Luistelukentät Espoo

5 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Hei, et sä miikään bambi ollut. Mä olin. Sähän opetit mulle juttuja ja olit ihan pro. Ens kerralla otetaan sitten mailat, joihin voi nojata. ;)

Anonyymi kirjoitti...

On muutes pitkästä aikaa saatu eläintarhan kenttäkin jäädytettyä ihan kunnolla ja ei brakuakaan sovi unohtaa. Toki jälkimmäisessä ne jääajat kandee katsastaa netistä.

-törmänen

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tiedosta. Eltsuun vois vaikka lähteä kokeileen jo tänään.

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa tosiaan todistettua tuota bambien hokkarointia ihan omin silmin :)

-törmänen

Anonyymi kirjoitti...

Toisella oli kaunarit. Suhteellisen tehokasta kuitenkin. Käys tsekkaamassa treeniblogissa statsit.