11.10.2008

Raid

Löysin Raidin melkein kymmenen vuotta jälkijunassa. Alelaatikon houkuttelemana ostin tv-sarjan DVD:n. Kerrankin joku pätkä on todellakin hintansa väärti (5,90€).

Raidissa ei mässäillä turhalla kiihkolla vaan pikemminkin perussuomalaisella melankolialla ja hitailla repliikeillä. Näyttelijät tekevät hyviä roolisuorituksia - Esko Salminen, Kai Lehtinen ja Oiva Lohtander etunenässä. Kallion ja Sörnäisen maisemat näyttävät tutuilta vaan ei niin turvallisilta. Itse en kyllä koskaan Vaasankadulla törmännyt samantyyliseen aktiviteettiin, vaikka siellä niitä pornokauppoja onkin.

Ensimmäiset kolme jaksoa on nyt katsottuna ja hra Horstin oppi-isäkin tuli löydettyä. Alkujaksojen mieleenpainuvimmat repliikit olivat "Hei pampula, mun pitäis saada nokka pesuun" (rekkamies huoltoasemalla) sekä "Mussa ei ole muuta jäykkää kuin käytös"...

Raidista on tehty myös elokuva ja mikäli loppujaksot eivät tuota pettymystä, niin kyllähän sekin varmasti pitää tsekata.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

pakko pilata mutta toi sarja oli kyllä ihan superia, leffa ei.

-törmänen

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä tietää, koska leffan voi vielä hyvin jättää katsomatta.

Nora kirjoitti...

Mulle varattu tuo "boxi" seuraavaksi! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hiukan vaivaannuttavaa että en enää olekaan totaalisen ainutlaatuinen ja uniikki. Pitänee tyytyä kohtaloon - tai päivittää imagoa tuoreemmaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Joko sulle selvisi ketä oppi-isää mä tarkoitin?

Anonyymi kirjoitti...

Ei vielä. Juutuubista ei löytynyt enkä tietenkään ole saanut tuota boxia hankittua.