5.10.2008

Kodin pikku hengetär

"Sain" leikkiä kodin pikku hengetärtä koko viikonlopun. Edellisestä kerrasta, kun olin äitini kanssa viimeksi viettänyt enemmän kuin 24h saman katon alla, olikin jo ehtinyt vierähtää useampi vuosi. Nyt päätin kuitenkin ottaa riskin ja kutsuin äitini kylään.

Ensimmäinen yllätys tuli jo siinä vaiheessa, kun tajusin ettei osa-aikaeläkkeellä olevan äitini viikonloppu suinkaan lopu sunnuntaina vaan vasta maanantai-iltana. No, omapa oli syyni kun en ottanut asiasta selvää ajoissa. Ei muuta kuin keksimään vaihtoehtoista viikonloppuohjelmaa, jotta aika kuluisi nopeasti.

Perjantaina meinasti jo tulla ongelmia, kun koneen vauhdilla neulovalla äidilläni ei ollut lankoja mukana. Yritin kaikkeni valvottaa vanhusta, ettei tämä keksisi ryhtyä siivoamaan ennen klo kuutta lauantaina. Onnistuin. Lauantaina ensimmäisenä lankakauppaan niin saatiin äidille tekemistä. Itse painelin rankan keikan (langat on aika kalliita!) jälkeen ansaituille päiväunille. Voin muuten kertoa teille innokkaat, neulovat ystäväni, että keskustan paras lankavalikoima löytyy Kampin Anttilasta.

Lauantai-iltana äitini neuloessa minähän tietysti laitoin ruokaa (suppilovahverokeittoa ja vielä itse keräämistä sienistä) ja kannoin lautasia eteen ja vein astioita pois. Sama meno jatkui sunnuntaina. Onneksi välillä pääsi breikille Laaksolahteen tonkimaan uusimmat Peakit ja Adidakset ja myöhemmin vielä kokeilemaan jotain aivan uutta Silakkamarkkinoille. Nyt on neulamuikku testattu. Jäi kuitenkin siihen yhteen.

Täytyy sanoa, että onneksi pääsee huomenna normaaliin arkeen. Tälläiset kotihengetär-viikonloput on vaan liian rankkoja meikäläiselle. Äitin lounas on kuitenkin jo valmiina jääkaapissa lämmitystä vailla.

2 kommenttia:

Norppa kirjoitti...

Oliks essu kanssa päällä? Mä olisin voinut lainata yhtä ruusukuvioista. Se päällä ei kotona epäonnistu missään hengetär-toimissa.

Anonyymi kirjoitti...

Mä en omista essua. :(