14.10.2008

Alas on vajottu

Kaikkea ihminen sortuu elämänsä aikana suuhunsa pistämään. Nuorempana tuli syötyä maksalaatikkoa rusinoilla ainoastaan jouluna kinkun lisukkeena, mutta nykyään tuota ruokaa näkyy haarukassa huomattavasti useammin. Joku voisi ajatella että ainakin se on halpaa ja suhteellisen terveellisät, mutta nyt ei ole kyse siitä. Viimeaikaisesta finanssimarkkinoiden turbulenssista huolimatta mulla on toistaiseksi varaa ostaa muutakin ruokaa, enkä ole ennenkään niin siitä terveellisyydestä piitannut.

Maksalaatikko on vain kummallinen mieliteko. Onneksi en sentään pidä ruokapäiväkirjaa, koska pari kertaa maksalaatikkoa viikossa - nykyään ilman rusinoita - saattaisi huolestuttaa kanssaihmisiä. Mutta varsinaisen koiranruoka-leiman se saa vasta kun sitä syö kylmänä. Nykyisin syön sentään jouluna jotain muuta.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huipussan maksalaatikko on kylmänä näkkileivän päällä, mielellään ketsupilla höystettynä.

Nora kirjoitti...

Maksalaatikko on hyvää! Ja tietenkin ilman rusinoita.

Anonyymi kirjoitti...

Aika moneen ruokaan mäkin olen sitä ketsuppia lykännyt, mutta en vielä maksalaatikkoon. Täytynee testata.

Nora kirjoitti...

Joku mainitsi töissä lounaalla parista kummallisesta ketsuppiyhdistelmästä, siis minulle kummallisesta: 1. ketsuppi ja jäätelö, 2. ketsuppi ja hernekeitto

Anonyymi kirjoitti...

Rusinat kuuluvat maksalaatikkoon kuin Vanhanen Nurmijärvelle. Viikonloppuisäni bravuuri oli aikoinaan paistinpannussa paistettu maksalaatikko plus kananmuna ja päälle yrttisuolaa. Avot!