28.8.2008

Kieltäytymisestä

Luin tänään (poikkeuksellisesti) Kauppalehdestä Cilla Bhosen kolumnin: "Ei, ei ja tosiaankin ei". Teksti hämmästeli monikieltäytyjien suoraselkäisyyttä ja sitä, mistä kaikesta sitä loppujen lopuksi jää paitsi jos on dandy, anarkovegaani, feministi ja katolinen konservatiivi (kuten kolmunissa mainittu Antti Nylen).

Teksti sai miettimään omia kieltäytymisiä. Allekirjoittaneella ei (onneksi) ole mitään erityistä vakaamusta, joten elämän iloista kieltäymiset ovat jääneet aika vähälle. En kieltäydy lentomatkoista ja turkkiakin pitäisin helposti ilman mitään omatunnon soimauksia. Ei taidan sanoa ainoastaan ryhmäliikunnalle (jumpat) sekä korianterille. Ei listaan kuuluu myös jotain muita ruoka-aineita, mutta nekin lähinnä olosuhteiden pakosta (laktoosi-intoleranssi).

Viime aikoina olen "hieman" tiputtanut viikottaisten alkoholiannosten määrää ja sanonut pari kertaa asian tiimoilta ei. Kuinka ollakkaan ensimmäinen reaktio oli: "oletko raskaana?". Totaalikieltäytymisestä ei kuitenkaan ole kyse - se olisi jo liioittelua. Ja kuten eräässä toisessa blogissa tuli jo kertaalleen kommentoitua - hauskanpito ilman alkoholia on teeskentelyä. Ainakin jos sitä yrittää tehdä anniskeluravintolassa. Joten eiköhän tämäkin asian suhteen palata normaaliin päiväjärjestykseen jo ensi viikolla.

Tulokset

Kuinkas siinä sitten kävikään. Odotukset eivät olleet järin korkealla, joten se, että alaraajojen lievä epätasapaino näytti jatkuvan, ei tullut yllätyksenä. Myöskin läskin lisääntynyttä määrää osasin odottaa. Onneksi sitä ei sentään tullut enempää.

Koomisinta oli kuitenkin, että vasemman käden lihakset olivat "paremmassa terässä" kuin oikean. Ei ehkä tarvisi mainita, mutta minähän olen tosiaan oikeakätinen. Luut painoivat edelleen sen kolme kiloa, joten en voi vieläkään väittää olevani ns. big boned.

Ei muuta kuin 10-ottelua kohti tiistaina. Enemmän on kiloja siirrettävänä kuin viimeksi, joten ehkä noita tavoitteita joutuu vielä hieman hioa...

26.8.2008

Taas mitataan

Torstaiaamun sessioon valmistaudutaan seuraavasti:
- oltava ravinnotta ja juomatta vähintään 2 tuntia ennen mittausta
- vältettävä alkoholinkäyttöä 2 vrk ennen mittausta
- vältettävä voimakasta fyysistä rasitusta 12 tuntia ennen mittausta
- vältettävä diureettien (nesteenpoistolääkkeiden) käyttöä mittausta edeltävinä päivinä
- tyhjennettävä virtsarakko n. 1/2 tuntia ennen mittausta

Ja kaiken tuon jälkeen pitäisi selvitä kokonaispaino (kg), kehon rasvaton massa (kg), lihasmassa (kg), rasvakudoksen määrä (kg), rasvaprosentti (%), kehon nesteet, viskeraalirasva-arvio, lihastasapaino (kädet, jalat ja keskivartalo), raajojen puolierot, vyötärö-/lantiosuhde (WHR), segmentaalinen lihasjakauma (kädet, jalat,keskivartalo), perusaineenvaihdunta (kcal), kehon painoindeksi (BMI), kehon solupaino (kg).

Maltan tuskin odottaa ovatko tulokset saman suuntaisia kuin Vierumäellä kuntotesteissä keväällä. Silloin tuomio oli kuitenkin "melkein lihava".

21.8.2008

I will survive!

Tämäkin lasiranne kävi ensimmäistä kertaa lentistreeneissä kolmeen vuoteen. Varusteina oli normin pelisetin lisäksi urheiluteippiä ja jääpussi. Ranteethan eivät sitten kestäneet yhtäkään sormilyöntiä ilman sitä teippiä, joten alku ei luvannut hyvää.

Yhden ammattilaisen ja 7 amatöörin treenit sujuivat kuitenkin varsin mallikkaasti. Naapurilohkon puolelta käytiin vähän väliä kurkkimassa meidän touhuja (tai siis sen meidän pron touhuja). Olo oli kuin pikkulapsella hiekkalaatikossa, kunnes reidet alkoi huutaa hoosiannaa. Siinä vaiheessa taisi olla enää tunti jäljellä!

Lopulta jääpussia ei tarvittu ja kaikki muut paitsi ammattilainen lupasivat palata seuraavallakin viikolla. Jään odottelemaan parhaita tarinoita huomiselta liittyen siihen, miten daamit selittävät työpaikoillaan tms. kaikki ne mustelmat käsivarsissa. Tai parempi ehkä tunnustaa kaikki heti tässä - meistä on vaan niin kivaa vetää hieman domestic violencea isommalla porukalla...

20.8.2008

Uutta puuhaa

Uutta puuhaa on ehkä hieman harhaanjohtava ilmaus, koska nythän on kyse kuitenkin vanhan harrastuksen henkiin herättämisestä. Aivan kuin harrastuksia ei olisi ollut tarpeeksi ennestään niin nyt piti vielä mennä perustamaan kavereiden kesken oma lentopallojoukkue.

Tämä on luonnollisesti hyvä uutinen kaikille teille arvoisat lukijani. Nyt te kaikki voitte viimein tehdä hyvällä syyllä (?) retken Korsoon kannattamaan paikallista joukkuetta. Tämä antaa mahdollisuuden käyttäytyä "maassa maan tavalla", mikä tässä tapauksessa tarkoittaa mitä monisaisempaa huutelua vastustajille (mieluiten ulkomuodosta) sekä tuomarille (samat sanat). Alkoholijuomia kannattaa myös luonnollisesti salakuljettaa katsomoon.

Joukkueen managerointia hoitaa Loimaannorppa ja fanituotteiden myynti alkaa tuota pikaa. Sarja käynnistyy kotiottelulla lokakuun alussa. Tervetuloa!

16.8.2008

Vaatekaapin räjäytys

Flunssan johdosta toimeettomuus ei himassa käynyt liian tukalaksi, koska "pieni" projekti oli odottanut jo useamman kuukauden tekijäänsä. Muuton yhteydessä ja matkan varrella muutenkin vaatteita on jaeltu kavereille tai annettu palkaksi milloin mistäkin hyvästä. Osa räteistä on viety Lähetystorille ja osa tungettu UFFin laatikoihin. Mutta kumma kyllä - kaapeista ei tuntunut koskaan vähenevän mitään.

Nyt tehtiin sitten mukamas iso siivous. Kyllähän sitä tavaraa kasseihin kertyikin, mutta ei sitä tyhjää tilaa tullut nimeksikään. Parit ystävämyynnit on jo pidetty ennen varsinaista kirppiskeikkaa. Kelien puolesta näyttää siltä, että täytyy kutsua loputkin kaverit tonkinmaan vaatepinoja koska ei tuonne vesisateeseen oikein kiinnosta lähteä kaupustelemaan. Eli Joge ja Prepe - voitte tekin tulla, jos haluutte. :)

Viimeinkin

Kesäloman jälkeen pääsin viimein katsastamaan Sex and the City -leffan. DVD-boksi juuri katsattetuna läpi lähdin ensimmäistä kertaa elämässäni yksin elokuviin. Odotukset eivät olleet järin korkealla, koska eräskin trash-magazine oli jo paljastanut ohimennen juonikäänteitä. (prkl)

Yllätys, yllätys - yleisöstä 99% oli naisia. Leffa oli ihan ok, mutta ei se mitään huippupisteitä saanut. Pätkässä oli meikäläisen makuun hieman liikaa hääpukuja, hieman liikaa häähössötystä ja hieman liikaa anteeksiantoa. Ja ei ne taksit oikeesti sielä Nykissä pyöri ihan joka paikassa niin, että aina ois keltainen kuski ajamassa ohi riippumatta siitä, millä kadulla astut talosta ulos.

Parhaan roolin veti ehdottomasti se nylkyttävä koira. Ja ois se penthouse & vaatekomero kelvanneet mullekin...

11.8.2008

Ei ihan vielä töihin

Loman laittamiselle pakettiin oli tosiaan mitä moninaisempia suunnitelmia. Ne eivät ihan sitten toteutuneet, mutta tilalle tuli paljon muuta. Muutaman päivän menusta on löytynyt mm. lentopalloa, trapia, koripalloa, maantiepyöräilyä, purjehdusta eri luokissa, sulkapalloa, tennistä, nyrkkeilyä, judoa, ilmapistoolia, jousiammuntaa, beachvolleyta, uintia, soutua jne jne.

Onneksi meillä on olympialaiset. Kerrankin saikulla on jotain viihdettä. Vaikka kisat jatkuvatkin vielä yli kaksi viikkoa niin ajattelin kuitenkin huomenna suunnata töihin. Ellei sitten flunssa ole toista mieltä.

9.8.2008

Paras tapa pistää loma pakettiin

Loma piti päättää biitsin katselulla, kavereiden hääjuhlilla, DH-testauksella sekä SATC -leffalla. Toiveissa oli luonnollisesti hyvä keli ja loistavaa seuraa. Ehkä pari virkistävää juomaa ja herkkuruokia.

Kuinkas sitten kävikään. Lopullinen saldo on flunssa, kuume ja nyrkin kokoinen yskänrakko huulessa. Mikään ei maistu miltään ja räkä valuu. Tästä on hyvä jatkaa.

8.8.2008

080808

Tänään SE taas alkoi. SUURI urheilujuhla. Kesän pelastus. Tai pitäisi varmaan kysyä, että minkän kesän? Näillä keleillä ei muuta tekemistä olekaan kuin seurata kaikkia mahdollisia lajeja kuviokellunnasta painiin.

Pari suurta huolenaihetta varjostaa kuitenkin tämänkin innokkaan penkkiurheilijan arkea. Ensinnäkin kisat tulevat hieman huonoon katseluaikaan, mikä kärjistyy ikävästi koska en omista nauhoittavaa digiboksia. Ja toiseksi työhön palaaminen maanantaina häiritsee ikävästi television katselua. Onneksi kisoja voi seurata myös netistä. Maltan tuskin odottaa.

1.8.2008

Tuoreimmat

Kesän laatulukemiseen on kuulunyt myös OK, Hello, Heat, Reveal, Now, Star... Loimaannorpan pyynnöstä päivitän tuoreimmat:
- Girls Aloudin Chery Cole on antanut anteeksi pettävälle aviomiehelleen jalkapallotähti (yllätys) Ashley Colelle
- Jordan aka Katien Price suunnittelee rintojensa pienennysleikkausta, Lontoon maratonia sekä adoptioita
- Madonnan avioliitto on kriisissä. Huhutaan että eropaperit jätetään maailmankiertueen jälkeen.
- Victoria Beckham on vaihtanut pehmeämpään imagoon - hänet on nähty jopa farkuissa ja t-paidassa!
- Skottiruudut ovat IN syksyn muodissa. Kuuminta hottia myös violetti ja ylläri pylläri - musta!
- Angelina ja Brad aikovat adotoida vielä lisää lapsia
- Nicole Kidman jättää Tenneseen taakseen ja muuttaa perheineen takaisin Los Angelesiin
- Britney menetti lastensa huoltajuuden. Kevinin ja Britneyn odotetaan palaavan yhteen.
- Lindsay Lohan seukkaa yhä tytön (DJ Samantha Ronson) kanssa
- Sienna Miller vokottelee naimisissa olevaa miestä (Blathazar Getty, Brothers and Sisters -sarjasta)
- Lily Allen on palannut yhteen exänsä kanssa ja he ovat hankkineet koiran
- Kate Moss erosi. Syyksi epäiltyy intiimejä tekstareita Pete Dopeheadin kanssa
- Amy Winehouse joutui hoitoon (tosin ei mikään uutinen enää, koska niinhän käy joka viikko)

Eiköhän tuolla updatella pääse alkuun.