28.8.2008

Kieltäytymisestä

Luin tänään (poikkeuksellisesti) Kauppalehdestä Cilla Bhosen kolumnin: "Ei, ei ja tosiaankin ei". Teksti hämmästeli monikieltäytyjien suoraselkäisyyttä ja sitä, mistä kaikesta sitä loppujen lopuksi jää paitsi jos on dandy, anarkovegaani, feministi ja katolinen konservatiivi (kuten kolmunissa mainittu Antti Nylen).

Teksti sai miettimään omia kieltäytymisiä. Allekirjoittaneella ei (onneksi) ole mitään erityistä vakaamusta, joten elämän iloista kieltäymiset ovat jääneet aika vähälle. En kieltäydy lentomatkoista ja turkkiakin pitäisin helposti ilman mitään omatunnon soimauksia. Ei taidan sanoa ainoastaan ryhmäliikunnalle (jumpat) sekä korianterille. Ei listaan kuuluu myös jotain muita ruoka-aineita, mutta nekin lähinnä olosuhteiden pakosta (laktoosi-intoleranssi).

Viime aikoina olen "hieman" tiputtanut viikottaisten alkoholiannosten määrää ja sanonut pari kertaa asian tiimoilta ei. Kuinka ollakkaan ensimmäinen reaktio oli: "oletko raskaana?". Totaalikieltäytymisestä ei kuitenkaan ole kyse - se olisi jo liioittelua. Ja kuten eräässä toisessa blogissa tuli jo kertaalleen kommentoitua - hauskanpito ilman alkoholia on teeskentelyä. Ainakin jos sitä yrittää tehdä anniskeluravintolassa. Joten eiköhän tämäkin asian suhteen palata normaaliin päiväjärjestykseen jo ensi viikolla.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, mä olen päätökseni tehnyt ja ensi viikolla ei ole siitä vielä aika luopua! Turha yrittää spyykata...vaimikäseoli?

Anonyymi kirjoitti...

Prepe - älä kuvittele itsestäsi liikoja. Kaikki mun blogissani olevat tekstit eivät suinkaan käsittele sua saati yritä käännyttää sua yhtään mihinkään.

Nora kirjoitti...

Kun ei osaa sanoa ei, niin ei osaa sanoa sitten millekään ei. Siksi kai en olekaan minkään aatteen tai uskonnon puolestapuhuja, kun pysty kieltäytymään mistään. ;)

Norppa kirjoitti...

Sitäpaitsi, ethän sä oo ton ryhmäliikunnankaan suhteen oo mikään fundamentalisti kieltäytyjä, muistaakseni suhtauduit suht positiivisesti ajatukseen tulla tutustumaan anskun bodypumppiin..

Prepe, muistaakseni sut on(jostain kumman syystä) pyydetty SYÖMÄÄN.

Nora, sama täällä. Kivempi sanoa tosi monelle jutullE kyllä.