5.3.2009

Yskänlääkkeiden ihmeellinen maailma

Minähän en luonnollisestikaan usko yskänlääkkeiden tehoon. Yskähän lähtee yskimällä, eikä siihen mitkää tropit tai rohdot auta. Aika ajoin haluan kuitenkin uskoa lääketieteen kehitykseen ja ostan apteekista jotain ruskeaa litkua ärsyttävän vaivan kitkemiseksi.

Tänään koitti taas tuo päivä. Apteekissa oli palvelevaa henkilökuntaa ja yhdessä ryhdyimme määrittelemään yskäni laatua. V*n ärsyttävä - ei ollut kuitenkaan se käytetty määre, vaikkakin itse olenkin yskän laadusta vain ja ainoastaan tuota mieltä. Käteen jäi lopulta pullollinen Tuxia "tilapäiseen yskänärsytykseen".

Kun ryhdyin tutkimaan pakkausta tarkemmin, huomasin ensin, että kyseessä on kolmiolääke. Tämän jälkeen päätinkin poikkeuksellisesti lukaista myös pakkausselosteen. Osiossa "Mahdolliset haittavaikutukset" luki seuraavaa: "Yleisimmin on esiintynyt ihoreaktioita, närästystä, väsymystä, pahoinvointia ja ruokahaluttomuutta. Sorbitoli ja glyseroli saattavat aiheuttaa vatsavaivoja ja ripulia." Mitä??!!

Yhtäkkiä yskä ei tuntunutkaan läheskään niin ärsyttävältä. Jos pitäisi valita mahdollisten haittavaikutusten ja yskän väliltä, niin kyllä yskä saisi jäädä. Tällä kertaa luotin kuitenkin siihen, etten kuulu tuohon vähemmistöön vaan korkkasin pullon. Uskallan yhä käyttää tietokonetta, vaikka "Tuxi saattaakin vaikuttaa haitallisesti kykyyni käyttää koneita".

2 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

V*tun ärsyttävä on mielestäni ainoa oikea määritelmä mille tahansa yskän muodolle. Onhan se nyt jo sinänsäkin kettumaista, että yskä lähtee vanhan kansan mukaan yskimällä, mutta nuhan saa häivytettyä kuvioista jollain paljon miellyttävämmällä keinolla.

Meillä testataan sitä halvempaa versiota siitä samaisesta apteekin hyllystä. Katsotaan, tepsiikö Resilar Tuxia paremmin. Ja jos toimii,niin ainakin sä voit lohduttautua sillä, että sun troppi maistuu paremmalta. Vaikka harvempi sitä kai maun takia naukkailee...

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä pistetään tasting pystyyn? Kerta se ois ensimmäinenkin... MinkkiP