21.11.2010

Postres täytti jälleen odotukset


Postres on mielestäni Helsingin paras ravintola tällä hetkellä. Myönnetään, etten ole testannut niistä jokaista (Luomo ja La Table seuraavana listalla), mutta otokseni on mielestäni riittävä pienimuotoisen statementin tekemiseen.

Postresissa on tullut käytyä useampaan otteeseen ja jos vain mahdollista niin keikat ovat olleet aina parempia joka kerta. Postresissa ei ole tullut eteen jäistä carpacciota (G.W.Sundman's) tai kylmältä saippuavedeltä maistuvaa misokeittoa (Yume). Palvelu on pelannut loistavasti, eikä valituskirjeitä ole tarvinnut laittaa perään (Särkänlinna).

Perjantain menu oli koottu seuraavasti:
keittiömestarin tervehdys - itse tehdyn näkkileivän päällä munajuustoa ja muita lisukkeita
alkupala - graavilohta ja postresin silliä / punajuurta, omenaa, perunaa
väliruoka - sitruunavoissa haudutettua kuningasrapua / rapukeittoa, vihanneslinguini
pääruoka - paahdettua ankanrintaa / luomunaurista, boudin noir
postresin juustovalikoima
jälkiruoka - tarte tatin / vaniljajäätelöä, kinuskikastiketta

Lisäksi tuli vielä settiin suunniteltu viinipaketti. Itse keittiömestari kävi pöydässä juttelemassa ja tarjoui pakkaamaan loput herkullisesta tarte tatinista mukaan, mutta kieltäydyin kohteliaasti. (Mitä luonnollisesti harmittelin seuraavana päivänä, enkä luonnollisesti tule toistamaan virhettä...)

Suosittelen ehdottomasti kaikille visiittiä Postresiin. Jos ei illallinen nappaa, niin lounaatkin ovat varsin mainiota tavaraa.

Ei kommentteja: