2.11.2010

Miksi käyttää korkokenkiä?


Tänään mulle esitettiin yllättävä kysymys: mikä pakottaa käyttämään 10cm korkoja vaikka on 177cm pitkä? Kysyjänä oli luonnollisesti mies ja koska makasin tuossa vaiheessa puolialasti hoitopöydällä, vastaus ei ollut mitenkään erityisen nokkela. Totesin vain ettei mikään pakota vaan se on täysin oma valinta.

Siinä vaiheessa olisi luonnollisesti pitänyt muistaa lista kaikista niistä hyvistä syistä, miksi niitä korkokenkiä kannattaa käyttää mutta toisaalta, mitä sitä turhaan vaivaantua selittämään ilmiselviä asioita. Jos joku lukijoista on kuitenkin vielä epätietoinen näistä hyödyistä niin tässä muutama. Listaa saa jatkaa vapaasti.


Syitä korkokenkien pitämiseen:
- saavat käyttäjänsä jalat näyttämään pidemmiltä
- muuttavat jalan kulmaa suhteessa jalan alaosaan, joka korostaa nilkkoja
- muuttavat käyttäjänsä asentoa, vaatien ryhdikkäämmän asennon ja muuttaen kävelytapaa
- saavat käyttäjänsä näyttämään pidemmältä
- korkokengät saavat jalkaterät näyttämään sirommilta

2 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Korkokenkiä käyttäessä saa hyvän pohjetreenin...

Norppa kirjoitti...

Ällistyttävää, mä sattumalta just mietin tänään aamulla itsekseni spårassa(koska netti ei toiminut päivityksen vuoksi) että mitä vastaisin jos kysyttäisiin: "Miksi pidän korkokenkiä?"
Ensinnäkin pidän korkokengistä. En kaikista, mutta itselleni ja makuuni sopivista. Ne ovat kauniita, niillä kävellessä tosiaan ryhtikin paranee ja pitäessään niitä tulee tavallaan valittua mitkä kengät laittaa, eikä vain tungettua jotain jalkoihin.
Meillä ei missään tapauksessa töissä ole korkokenkä-pakkoa, päinvastoin. Pidän korollisia kenkiä koska usein ne myös sopivat paremmin kuin lättänät. Mutta niiden pitää olla tarpeeksi korkeat. Olisi järkyttävää joutua kopistelemaan ympäriinsä esim. tietyntyylisissä "puolikorko"kengissä.