29.11.2006

Vitamiinit avuksi

En juurikaan harrasta lisäravinteita, mutta viimeaikainen jatkuva väsymys on pakottanut lähtemään sillekin tielle. Aiempi kokemus perustuu lähinnä epäsäännölliseen multitabsien nappailuun, mistä ei ole ollut mitään havattavissa olevaa hyötyä. (Avainsana on ehkä juuri tuo epäsäännöllisyys...)

Mutta mistä siis apua vetämättömyyteen? Onko se tuo vihreä pillerilaatikko tuossa hyllyssä vai nuo putkilossa majailevat poretabletit toisaalla? Pitääkö nyt ottaa lisää A:ta, B:tä, C:tä vai cocktail? Vitamiinien lisätarvetta saattavat aiheuttaa kuulemma seuraavat seikat: "yksipuoliset ravintotottumukset, tiukka kasvisdieetti, raskaus ja imetys, nuorilla kasvuvaihe, tietyt sairaudet sekä eräiden leikkausten (esim. suolistoleikkauksen) jälkitilat".


Entä kun ei ole mitään noista? Mitä sitten tehdään? (tosin tietyistä sairauksista ei voi olla varma). Apteekin täti oli onneksi avuliaalla tuulella ja suositteli sitä vihreää purkkia. Ei suonensisäisesti. Jään odottamaan ihmettä.

Koska näin blogin välityksellä en voi tarjota teille vitamiineja niin tarjoan sen sijaan kuvan yhdestä hyvästä vitamiinilähteestä.

Ei kommentteja: