30.11.2006

Kirjasesonki

Viime aikoina lukeminen on jäänyt vähälle. Jostain kumman syystä iltaisin on laiskottanut niin, että lukeminen on tuntunut ylivoimaiselta ponnistukselta verrattuna telkun töllöttämiseen. On ollut huomattavasti helpompi pistää aivot narikkaan ja tuijottaa ruutua zombiena kuin yrittää tavata Rushdien Saatanallisia säkeitä.

Nyt kuitenkin joulu kirjasesonki lähestyy ja samalla pari ylimääräistä vapaapäivää. Ajattelin pyhittää aikaa lukemiseen ainakin kahden romaanin verran. Nyt pitäisi vain löytää jotain sopivaa lukemista. Se ei saisi rasittaa liikaa -ei henkisesti, eikä fyysisesti (kovakantiset kirjat saattavat olla aika raskaita), kirjan pitäisi viihdyttää (ei mitään historiallisia elämänkertoja siis) ja tekstin tulisi olla mukaansatempaavaa (niin ettei kirjaa malta laskea käsistään). Pettymys tulee olemaan nimittäin suuri, jos joulupyhiksi varatut kirjat ovat kuivia ja lukeminen tuntuu pakkopullalta. Onko olemassa varmoja valintoja? Miten välttää epämiellyttävän lukukokemuksen uhka?


Ajattelin kokeilla uusinta Marklundia, koska Koirien Kalevalaan taidan olla liian vanha. Rushdie saa yhä jäädä hyllyyn, ei sitä lomaa kuitenkaan niin paljoa ole.

Ei kommentteja: