25.1.2010

Tuolisavottaa

Ruokapöydän tuolien valinta on osoittautunut hieman haastavaksi. Kaikissa koeistutuissa on ollut jotain vähän pielessä tai sitten lähtökohtaisesti ulkonäkö ei ole miellyttänyt. Ja ihan niin kroisokselta ei ole tuntunut, että olisin ollut valmis maksamaan 500€/tuoli vaikka kuinka olisi kotimaista tuotantoa.


Ohessa kuitenkin pari kuvaa tällä hetkellä "pöydällä olevista" vaihtoehdoista. Hieman tosin tuo yhden tuolin 12 viikon (!!!) toimitusaika arveluttaa...

19.1.2010

Autoton = avuton

Viimeisen pari viikon aikana olen huomannut, että huonekalukaupoilla käyminen on hieman haasteellista autottomalle. Keskustassa on muutama minimyymälä, joiden valikoimat eivät juuri meiltä ylennä. Ja meneehän Ikeaan tietty bussi, mutta siinä se sitten onkin.

Kaikki suuremmat huonekaluliikkeet sijaitsevat jossain kehä kolmosen tietämillä, eikä sinne nyt ihan heti tule julkisilla lähdettyä. Ruokapöydän tuoleja pitäisi nytkin olla valitsemassa, mutta hieman on avuton olo. Millä sitä itsensä tästä Juvanmalmille heittää?

Ei tätä ihan autokuumeeksi voi vielä sanoa, mutta hieman alkaa autoa tehdä mieli. Ja varsinkin kun nyt näyttää vahvasti siltä, että seuraava sijoituspaikka on tosiaan Grani niin auto alkaa olla välttämättömyys. Ei nimittäin tuo viikottainen Grani - Korso -reittikään kuulosta järin houkuttelevalta junalla. Tosin hätätapauksissa menee se niinkin.

14.1.2010

Missä syödään?

Huonekaluja valitessa ollaan tultu siihen vaiheeseen, että valintavuorossa on ruokapöytä. Tällä hetkellä äänestyksen ykkösenä majailee Kirsi Valantin suunnittelema "Voima-pöytä". Pöytä on tarpeeksi yksinkertainen, mutta silti siitä löytyy mielestäni tarvittavaa asennetta, jotta sitä voi edes harkita Spiral-valaisimen kanssa samaan tilaan.

Ruokapöydän ympärille tulevat tuolit ovat seuraava rasti.

11.1.2010

Lisää huonekaluja - sohva

Tuntuu siltä, että sisustuslehdet alkaa toden teolla vilistä silmissä. Huonekalut ei kuitenkaan ilman valintaa sinne kämpille ilmesty, ellei sitten anna suunnittelijalle vapaita käsiä. Ihan niin suurta luottoa meikäläiseltä ei tuntemattomalle löydy, joten joutuu pyristelemään huonekaluviidakossa omin voimin.
Nyt tuntuu siltä, että sohva olisi viimein valittu. Ehkä. Ajateltiin jopa hieman pidempää ratkaisua, mutta ehkä sohvan ei tarvi koko olohuonetta täyttää. Ei haluttua liian modernia, eikä liioin liian "löysää" versiota. Mitäänhän ei ole vielä kuitenkaan ostettu, joten tässä ehtii muuttaa mieltään vielä useampaan otteeseen. Tuo on nyt harkinnassa.

7.1.2010

Must have items

Eräskin muotibloggaaja on viime aikoina väsännyt listaa otsikolla "Must have items". Lista pitää sisällään lähinnä trendikästä ja iätöntä vaatekaapin täytettä muutamaa poikkeusta (tai pitäisi varmaan sanoa - maustetta) lukuunottamatta. Oma vaatekaappini kuitenkin pursuaa tavaraa, eikä juuri kaipaa lisä-featureita. Pikemminkin viime aikoina on pyritty kaikin keinoin tyhjentämään hyllyjä. (kiitokset vaan kirpparikävijöille!)

Tavaran haaliminen taitaa kuitenkin olla verissä ja aina on jotain ostettava(a). Niinpä keskitynkin omassa "Must have items" -listassani huonekaluihin tms. sisustuselementteihin, koska niiden hankintalista on tällä hetkellä todella pitkä. Kuten on tullut jo pariin otteeseen todettua niin tyhjään kämppään on ikävä muuttaa.

Tahtoo heti Christophe Pilletin suunnittelemat Meridiane-baarituolit! Oli sitten sitä baaria tai ei. Ja lisäksi Vernen Pantonin Spiral-lamppu todellakin huutaa mun nimeäni. Eikä maksa juuri mitään...


2.1.2010

Alkoholista ja sen käytöstä

Onhan se tietenkin niin, että kännissä nyt vaan on yleensä kivempaa. Nyt kuitenkin tilanne on se, että ilmeisesti kun ikää tulee lisää niin palausprosessi hieman rajuimmista seteistä vie liikaa aikaa. En ole tähän mennessä ajatellut alkoholin olevan minulle ongelma (enkä ajattele sitä nytkään), mutta ensimmäistä kertaa mietin vakavasti, että hommalle pitäisi pistää suitset selkään. Eihän se nyt helvetti käy, että krapulasta kärsitään monta päivää!

Senhän olen jo oppinut ajat sitten, ettei krapulapäiville tarvi edes yrittää sopia mitään. Väsymys on vaan jotain uskomatonta! Pystyn kevyesti nukkumaan koko päivän, jos vaan pääseen tankkaamaan ruokaa välillä. Ei tosin puhettakaan, että poistuisin kämpästä. Ilmeisesti vakavamman alkoholismin oireet ovat vielä kaukana, koska en myöskään pysty hoitamaan kankkusta pois tasureilla. Tai ehkä tuokin on vain ajan kysymys...

Tarttis ilmeisesti tehdä jotain. Ja onhan se "jotain" myös helppo määrittää. Ei kai sitä ole pakko vetää aina normaali-ihmisen kuukausiannosta kerralla. Vai onko?