17.11.2009

Viikonlopun menu

"Lauantai-iltana ravintolaan" oli viikonlopun teema. Edellisestä G.W.Sundman'sin keikasta olikin vierähtänyt tovi ja nyt oli aika tsekata oliko ruoka yhtä hyvää kuin ennenkin ja palvelu samalla tasolla.

Alkuun otin Ruinartin Rose Brut samppanjaa, joka yllätti positiivisesti. Mieli teki jatkaa samalla linjalla läpi aterian, koska keittiömestarin tervehdyksen (maa-artisokkakeitto) kanssa se toimi vallan mainiosti. Päätin kuitenkin antaa hoville mahdollisuuden.

Merirapukeiton kanssa valittu valkoviini toimi, muttei ollut niin erikoista, jotta olisin painanut nimen mieleen. Tuoksu oli hyvinkin herukkainen, mutta maku ei läheskään niin "sauvignon blanc" -mainen kuin olisin odottanut. Upposi kuitenkin helpon laisesti.

Pääruokana oli peuraa ja se oli todella hyvää! Peuran kanssa valittiin ranskalaista punaviiniä vuodelta 2000. Loistovalinta! Päälle tietysti vielä juustot ja portia. Nam!

Kahvin jälkeen pääsimme vielä tutustumaan Sundman'sin viinikellariin ja maistelutiloihin. Kyllähän siellä olisi vielä pari pulloa voinut korkata, mutta visan limiitti olisi saattanut loppua kesken...

Ei kommentteja: