24.11.2006

Kätevät käsimerkit

Entinen työtoverini opetti minulle uuden tyylin käyttää käsimerkkejä.
Nyt puhutaan sormimerkkien laajemmasta käyttötavasta - ei siis pelkästään keskisormen näyttämisestä. Mikäs sen kätevämpää kuin voi sanaakaan sanomatta ilmaista mielipiteensä jostain asiasta näyttämättä sormin tiettyä numeroa. Ei tarvi vaivautua avaamaan suutansa ja kommentoiminen onnistuu silti, vaikka sitä ääntä ei olisi lainkaan. (Äänihän tykkää välillä jäädä vähän pidemmälle hiihtoreissulle, vaikka itse joutuisikin palamaan töihin maanantaiksi.)


Homma toimii niin, että tietyillä numeroilla on omat merkityksensä. Oma suosikkini on kutonen (toisen käden 5 sormea plus etusormi), mikä tarkoittaa: "Tuota en välttämättä olisi halunnut tietää". Vitonen on osoittautunut myös todella käyttökelposeksi. Vitonen = tee kuten parhaaksi näet. Jos kädet sattuu olemaan jostain syystä varattuina muihin tehtäviin, niin vakikäyttäjät ymmärtävät merkityksen vaikka sanoisit pelkästään "kutonen". Otetaan uudet käsimerkit ahkeraan käyttöön ja katsotaan miten kauan kestää, että joku tuntematon tyyppi vilauttaa sulle kutosta kaupungilla juuri kun olit kertonut mielestäsi hyvän stoorin siitä, miten se edellisen lauantain baarikeikka päätyikään...

(Historia: käsimerkkikieli juontaa juurensa siihen kun n.20 vuotias kauppatieteilijä kyllästyi äitinsä ja siskonsa kyselyihin mm. naissuhteista, työpaikoista, alkoholista jne. Kuulemma puhuminen ja huokaaminen samaan aikaan on aika vaikeaa, kätevämpää oli näyttää vitonen.)

Seiska = Ei taida kuulua meille.

Ei kommentteja: