24.11.2006

Herkkänahkainen vai herkkänenäinen?

Julkinen liikenne on ehdottomasti loistava keksintö. Satunnaisten pummikausien jälkeen olen tykästynyt kuukausikortin tuomaan turvallisuuden tunteeseen. Aamulla voi mihin aikaan vain raahautua lähimmälle sporapysäkille ja jäädä odottamaan kun oma kuljettaja tulee hakemaan ja vie töihin. Ja kun se kuukausilippukin on voimassa niin ei tarvi edes asioida kuljettajan kanssa, joka mahdollisesti saattaisi olla äkäisellä tuulella. Näin ei tarvi myöskään valittaa palvelusta.

Tässäkin paratiisissa on valitettavasti "käärmeensä". Ne kulkevat nimellä haisevat matkustajat. Ajattelin taas tänäänkin, että olenko mahdollisesti ainoa joka kiinnittää huomiota ilmassa leijuviin epämiellyttäviin aromeihin? Ja nyt ei ole kyse pelkästään "alan miesten" kirkerästä lemusta Kurvin pysäkillä vaan ihan perusjamppojen (miesten sekä naisten) hajuista kaikissa kulkuvälineissä. (kyllä - jopa Espoon busseissa)

Olenko siis liian herkkänahkainen vai pelkästään herkkänenäinen, kun lähes joka päivä joko nyrpistän tuulenhalkojaani voimakkaasti tai pahimmissa tapauksissa jopa yökkään julkisissa? Vaikka kuinka yrittäisin tsempata niin reaktio on väistämätön. Missä vika? Mitä voin tehdä?

Ja kysehän on nimenomaan joidenkin ihmisten ominaishajuista (+ hiestä tietysti), jmitä en voi sietää. Pienenä tuli sen verran vierailtua navetoissa yms. eläinsuojissa, että puhtaan p****n hajun tunnistaa. Tässä ei ole kyse siitä. Senhän kestää helposti, kunhan sikalaan ei tarvi töihin mennä. Ja nuo eläimet matkustavat aika harvoin julkisissa.

4 kommenttia:

Miikka kirjoitti...

Tallinnassa nykyään vaikuttavana julkisen liikenteen kannattajana allekirjoitan havainnon, omalla tuulenhalkojallanikin olen sen empiirisissä kenttäkokeissa todennut todeksi. Mutta onneksi sain tällä viikolla paikallisen kuukausikortin, joka kattaa myös autobussien "ekspress"-vuorot, joten johdinbussien eli "trollien" välillä kohtuullisen ahdas ja mielenkiintoisen hajuinen ilmapiiri on vaihtunut nyt "ekspress"-vuorojen rennon vauhdikkaaseen menoon.

Nora kirjoitti...

"Tuoksut" ovat kyllä uskomattomat julkisissa. Pahinta on, kun joutuu matkustamaan paikkalipulla junassa muutaman tunnin matkan ja vieressä istuu esim. käsittämättömän hyvän aineenvaihdunnan omaava mies, jolla hiki virta jo lukiessa, tai hyvin laajalle leviävään parfyymipilveen sonnustautunut nainen (aika yleinen ilmiö myös Espoon busseissa...). Yleisesti julkiset kyllä rokkaa. :)

Norppa kirjoitti...

eiiiii, mä en usko että espoonkin busseissa haisee muulta kuin ruusuilta ja rahalta!!! :D
(ja kesällä tää ongelma on vielä triplapahempi)

Unknown kirjoitti...

Kusen hajuiset sporat!!

On ollut jo pitkaan tiedossa ettei julkisilla voi menna baariin kun ilta on pilalla jo hyvan aikaa ennen baariin paasya.

Onko nyt niin ettei toihinkaan voi enaa menna julkisilla ettei mene paiva pilalle? Olen kylla itse tota samaa nirppanokkaista porukkaa joka ei jaksa noita enemman koirapuiston tuoksumaailmalta muistuttavia sporia.