13.8.2011

Kirjoilla jatketaan

Kesän lukemistoon kuului kolme elämänkertaa: Andre Agassi, Elizabeth Taylor ja Marilyn Monroe. Luin kirjat tuossa järjestyksessä ja suositukset menevät lukujärjestyksen mukaan eli jos jonkun noista haluaa lukea niin kannattaa valita Agassi. Taylorin ja Monroen kirjoissa on paljon yhteistä (elokuvat, pillerit, Hollywood), mutta Monroesta kirjoitettiin ehkä jopa liian pikkutarkasti. Sinänsä mielenkiintoista oli tietää, että Donald Spoton kirjoittamien kirjojen mukaan näiden kahden supertähden tiet ovat kohdanneet aikoinaan Frank Sinatran keikalla. Ja muutamaa vuotta myöhemmin Monroella oli suhde myös Sinatran kanssa.

Jatkoin myös dekkareiden parissa ja på svenska. Yllättäen valitsemani kirjallisuus ei ollut niin syvällistä, että niitä kannattaisi juuri mainostaa. Lars Keplerin "Paganinikontraktet" ja "Hypnotisoija" olivat ihan kelvollista kamaa altaan äärelle.

Sen sijaan kaikille voin suositella Susanna Alakosken kirjaa "Sikalat". Siinä saa lukea kaunistelemattoman kuvauksen siitä, millaista suomalaisten siirtolaisten elämä oli Ruotsissa 60-70 luvulla. Ei käy kateeksi.

Pöydällä on tällä hetkellä kesken kirja "Elsas värld", jonka kohderyhmä taitaa olla jotain muuta, mitä allekirjoittanut edustaa. Kirja taitaa jäädä lukematta, koska lentokoneessakin pelasin mielummin Angry birdsiä. Seuraavaana odottaa Keith Richardsista kertova kirja. Saas nähdä, miten sovin siihen kohderyhmään.

Ei kommentteja: