1.2.2013

Sydney


Sydney oli mahtava, Manly vielä upeampi. Reilut kaksi viikkoa tuossa ympäristössä teki todella terää. Sieltä löytyi kaikki tarvittava lomalle: loistokelit, upea biitsi, rajattomat sporttimahdollisuudet & hyvä ruoka.

Snorklaus oli täysin uusi tuttavuus. Lähtökohtaisesti vesielementti on ollut mun kirjoissa kaloja varten. Olihan se ihan mukavaa kellua märkäpuvussa ja tuijotella kirjavaa elämää veden alla, mutta ei musta nyt mitään vesipetoa tällä keikalla vielä tullut.

Tuli myös testattua paikallinen beach volley meininki. Näköjään juhlimisrituaalit ovat kaikkialla samanlaiset. Rankat pelit vaatii rankan palautumisen. Yllättävän hyvin sitä jaksoi tahkota neljä peliä putkeen. Eikä väsy tullut illallakaan yhtään liian aikasin.

Sydneyhän on siitä upea paikka, että merimaisemista pääsee nauttimaan matkustaessaan lautalla ympäri kaupunkia. Yhdellä näistä matkoista tuli testattua myös Taronga zoo. Eläimet tarhassa ovat tyypillisesti lasten juttu, mutta olihan se itsellekin ihan hupia käydä katsastamassa kengut ja koalat. Ikuinen suosikkieläimeni on kuitenkin tiikeri, vaikka tyyliin sopisikin ehkä enemmän riikinkukko...

Australian ruokakulttuuri on erittäin monipuolinen. Majapaikkani isäntäpari hoiti pöytään uskomattomia ruokia (ja juomia). Menussa oli mm. kania, mustekalaa ja kengurua. Alakerran kahvilasta sai lattea kätevästi ja kupongilla Hungry Jacks'sta kupongilla pari burgeria yhden hinnalla. (Tässä kohdin on huomautettava, että käytin vain yhden kupongin ja senkin viimeisenä päivänä.)

Reissun yksi huippukohdista oli heti ensimmäisen illan ilotulistus. Tuskin tarvitsee enää tuon spektaakkelin jälkeen koskaan lähteä katsomaan yhtäkään rakettia. Ellei sitten asemapaikkana ole Sydney vuoden viimeisenä päivänä.



Ei kommentteja: