21.8.2012

Kaupanteossa

Tähän mennessä autokauppias on luvannut extrana:
Talvirenkaat
Uuden tuulilasin
Ensimmäisen vuoden huollon
Tankin täyteen bensaa
Mitä mä seuraavaksi pyytäisin?

17.8.2012

Autokaupoilla osa 2 - Giulietta


Huihai myyjästä ei kuulunut viikkoon. Tarjouskin oli mennyt jo umpeen, kun flegmaattinen autoalan osaaja soitteli. Kun kerroin asioista, jotka eivät mallissa miellyttäneet niin vastaus oli "no, mä nyt kumminkin tein sulle tarjouksen..." Ei puhettakaan, että olisi ehdottanut toista vaihtoehtoa.

Nyt on sitten Alfa Romeon Giulietta testattu pariin otteeseen. Plussapuolia löytyy runsaasti verrattuna vanhaan autoon: automaattivaihteet, automaatti-ilmastointi, peruutustutka, 4-ovea, vakionopeudensäädin... Bonusta myös siitä, että vanhasta autosta tarjottiin pari tuhatta euroa enemmän vaihdossa. Lähinnä kai kysymys on tässä vaiheessa hinnasta ja siitä, onko myyjä oikeasti myyjä vai odottaako valmista. Mitään ostopakkoahan mulla ei ole.

14.8.2012

Autokaupoilla osa 1


Näin syksyn ja ruuhkien alkaessa automaattivaihteisen auton kaipuu alkoi kasvaa suureksi. Vaihteiden rynkyttäminen Länsiväylän aamuryysiksessä ei mitenkään auta nostamaan mielialaa. Tuumasta toimeen siis.

Nykyiseen autooni suht tyytyväisenä menin ensin käymään Suomenojan Automaalla. Ensin kun olin puhelimessa kehunut nykyisen Huihaini moitteettomaksi, oli suuri ilo huomata liikkeen pihassa, että joku kiva autokuski oli sitten ajanut meikäläisen auton etupuskuriin halkeaman?!? WTF?!?! Siitä olikin sitten mukava jatkaa keskusteluja automyyjän kanssa. Koeajoon lähti kuitenkihn Huyndai Veloster.

Veloster mielytti ulkoisesti, mutta tehot jäivät vähän köykäisiksi. En myöskään pitänyt automaattivaihteiston "kotelosta". Ihan typerää joutua venkslaamaan sivulle ja alas, jos haluaa pakkia päälle. Suoraviivainen sen pitää olla. Lisäksi takapenkin yksi ovi apukuskin puolella oli hieman hassu. Tuskin sinne tulee koskaan kierrettyä kassia kantamaan. Plussaa isoista peileistä ja reilun kokoisesta takaluukusta.

Autokauppias oli ystävällisesti tehnyt tarjouksen valmiiksi, kun kävin palauttamassa Velosterin. Omani korjauksen arvioiksi oli laitettu tonni, mikä luonnollisesti on yläkanttiin. Olisin ollut valmis keskustelemaan asiasta myyjän kanssa, mutta hän ei koskaan soittanut takaisin. Ilmeisesti autokaupalla menee niin hyvin, että tämän vuoden myyntibudjetti on täynnä jo ennen elokuun puoltaväliä. Siltä myyjältä en kyllä osta mitään.

Jatkoa seuraa - osa 2: Alfa Romeo Giulietta

13.8.2012

Nykypäivän tuulipuvut


Ennen vanhaan pariskunnilla on samanlaiset tuulipuvut lähtiessään kylille. Nykyään näitä tuulipukuja näkyy enää harvemmin, mutta "mätsäävyyttä" ei näemmä ole unohdettu.
Tässä hieno esimerkki Helsingin katukuvasta, missä turkoosi oli selvästi päivän väri. Pyydän kiinnittämään myös huomioita siihen, että jopa naisen paidan kuvio on selvästi soinnutettu miehen housuihin sopivaksi. Ottakaa mallia! (tai älkää sittenkään...)

8.8.2012

Taas kerran 25 v


Perjantaina oli ilmassa suuren urheilujuhlan tuntua. Tällä kertaa BDAY-kekkerit pistettiin käyntiin tenniksen nelinpeliturnauksella, jonka jälkeen iltaa jatkettiin normaalin kaavan mukaan.

Turnaus oli lähestulkoon jättimenestys. Pari pientä miinusta omasta rampaisesta esiintymisestä sekä siitä, että sade yllätti finalistit massakentällä. Pelaajat kuitenkin esiintyivät hyvin edukseen ja pelikin oli varsin vauhdikasta.

Allekirjoittaneen taktiikka: "osu vastustajaa täysillä", onnistui pariin otteeseen. Ilmeisesti tehot olivat kuitenkin varsin maltilliset, koska jälkiä ei jäänyt. Samaa ei voida sanoa "surffipullukan" osumasta, josta tuli ihan mustelma osuman uhrille. Itse voin kiitellä tuuria, että se rintalastaan osunut pallo oli "vain" kakkossyöttö...

Taiviksen kabinetti lähes pursuili liitoksistaan, koska porukkaa oli sen verran reippaasti. Ruoka (eli makkarat ja salaatti) tekivät kauppansa ja jengi viihtyi. Innokkaimmat lähtivät vielä kokeilemaan paljasjalkatennistä juhlatamineissa. Mikäs sen mukavampaa kuin ottaa uusi hiki ennen baariin lähtöä.

Jatkot olivat luonnollisesti Teatterissa. Jatkoille lähtevien pääluvun osalta tehtiin ehdoton ennätys. Meno jatkui vauhdikkaana ja isolla vaihteella loppuun saakka. Illan kruunasi ehdottomasti pilkun pintaan esiintyneet cross-dresserit, jonka jälkeen poke taisikin jo hienovaraisesti vinkata poistumisesta.

Loppuillan viihde oli enemmän poliisisarjaan kuuluvaa meininkiä. Nyt tuli ihan lähietäisyydeltä todistettua, ettei välttämättä kaikki turkkilaiset ja kurdit pidä toisistaan. Onneksi kebab oli kuitenkin hyvää. Tästä onkin hyvä jatkaa kohti seuraavia juhlia.

PS. Parhaan pukeutujan tittelin vei Tennis-Norppa. Palkintojenjako on vielä tulossa.